Times of Suriname

Sardjoe wil bedenker fake news belonen

-

PARAMARIBO - “Compleet fake news!”, noemt Dilip Sardjoe de bewering via sociale media alsof hij en Desi Bouterse eigenaren zijn van de Suriname Oil and Gas Company, die een tijdje terug zou zijn opgericht. Dit zou volgens een WhatsApp-bericht, na te trekken moeten zijn bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

Daar de ondernemer niet zo een ondernemin­g bezit, heeft hij laten natrekken van wie de bewuste company dan wel is. Uit onderzoek blijkt dat het bedrijf niet bestaat. De ondernemer heeft van de nood een deugd gemaakt en de naam Suriname Oil en Gas direct laten registrere­n. “Toen ik de naam voor het eerst hoorde, liep ik er direct warm voor. Het is een mooie naam en ik wil de bedenker ervan zelfs belonen met SRD 500. Dus degene die de naam Suriname Oil and Gas Company heeft bedacht, mag bij elk van mijn bedrijven langslopen en zijn beloning innen.”

Wat Sardjoe wil doen met de naam, wil hij niet zeggen, maar hij wil wel een tipje van de sluier lichten. “Er is in ieder geval nog geen bedrijf bij de KKF ingeschrev­en met die naam. Ik ben wel van plan het binnenkort te doen. Ik ben namelijk constant bezig met het ontwikkele­n van nieuwe ondernemin­gen, en als ik een ding heb geleerd, is het, dat de mooie naam in je voordeel werkt. Vanaf gisteren is de naam van mij en niemand kan het gebruiken. Dus ik maak van die hele commotie rond dit fake news een deugd, in plaats van mij te ergeren, zoals Donald Trump zou doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname