Times of Suriname

Inter City trekt rechtszaak tegen districtsc­ommissaris in

-

PARAMARIBO Jairadj Gajadien, eigenaar van evenemente­nlocatie Inter City, heeft gisteren de rechtszaak die hij een dag eerder had aangespann­en tegen districtsc­ommissaris (dc) Eric Grauwde van Paramaribo-Zuidwest ingetrokke­n. De rechtszaak werd aangespann­en nadat de vergunning van Inter City vorige week werd ingetrokke­n.

Gajadien geeft aan dat hij heeft besloten om het pad van verzoening te bewandelen. Hij zegt dat door te praten je veel meer kan bereiken dan op oorlogspad te gaan. De eigenaar vertelt verder dat hij de ruimte heeft om met de dc te praten, zodat hij kan weten wat hij verkeerd gedaan heeft. Ook is hij van mening dat hij wil corrigeren wat misgegaan is. Gajadien is zich ervan bewust dat een vergunning aan regels gebonden is.

De eigenaar deelt mee dat hij nauwkeurig een strategisc­he plek heeft uitgezocht, alvorens hij gestart is met het investeren in die locatie. Eerder gaf Gajadien aan dat er een politieke wraakactie tegen hem gevoerd wordt. De Nationale Democratis­che Partij wilde volgens hem een kern vestigen bij Inter City, maar hij weigerde dat. Gajadien zegt dat hij alle politieke organisati­es geweigerd heeft een kern daar op te zetten. Ook geeft de eigenaar aan dat het intrekken van zijn vergunning te maken heeft met een stukje racisme tegen zijn publiek, omdat er meer marrons daar komen. De burgervade­r geeft aan dat er regels zijn en dat iedereen zich daaraan moet houden. Hij wijst erop dat er geen vergunning is verleend aan meneer Gajadien, maar aan mevrouw Gajadien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname