Times of Suriname

Kinderen sporten uitgelaten mee

-

SPORT - De leerlingen uit het speciaal onderwijs de SO Jules Fernandes en SO Lamtoro hebben gisteren genoten van de sportdag. De 41ste sportdag van de Ilonka Elmont Foundation werd georganise­erd en deze scholen waren uitgekozen om deel te nemen.

Naast de schoolkind­eren deed ook Shaun Christophe­r mee aan de sportdag. Hij heeft genoten van verschille­nde spelen zoals flesgooien, ringwerpen en parachute. Daarnaast vond hij alles wat om hem heen gebeurde geweldig en hij kon moe maar vooral voldaan, naar huis.

Na de openingsto­espraak van Ilonka Elmont stonden ruim 130 kinderen met een beperking te popelen om te beginnen met de warming-up van de welbekende voetballer Dimitrie Apai. Samen met Mozis B deed hij de hele ochtend samen met de kinderen mee aan alle spelen. In totaal deden de kinderen mee aan acht spelen en hadden één ronde rust. Zij konden doen aan duovoetbal, touwtrekke­n, lummelen, kat & muis en kregen ook een thaiboks clinic. Om niet oververhit te raken door de vele inspanning­en was er in de pauze gezorgd voor voldoende water en koekjes en ter afsluiting kregen zij ook een fruithapje. Er wordt met een voldaan gevoel teruggekek­en op de 41ste editie van de sportdag voor kinderen met een beperking van de Ilonka Elmont Foundation in samenwerki­ng met het Bureau Speciaal Onderwijs. Het was een mooie en succesvoll­e sportdag. Vooral de tomeloze inzet van alle vrijwillig­ers mag zeker niet vergeten worden. Zij allen hebben ervoor gezorgd dat de kinderen met een lach op hun gezicht de sporthal verlieten.

 ??  ?? Een kind met een beperking probeert de bal te trappen. (Foto: Ilonka Elmont Foundation)
Een kind met een beperking probeert de bal te trappen. (Foto: Ilonka Elmont Foundation)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname