Times of Suriname

Legende Batistuta staat voor rentree bij Fiorentina

-

VOETBAL - Gabriel Batistuta is benaderd om als bestuurder terug te keren bij Fiorentina, melden Italiaanse media. De vijftigjar­ige Argentijn moet helpen de ambitieuze plannen van de nieuwe eigenaren te verwezenli­jken.

Fiorentina is sinds een week in handen van Rocco Commisso, een steenrijke zakenman die geboren is in Italië en op zijn twaalfde naar de Verenigde Staten verhuisde. Daar is hij de eigenaar van kabelmaats­chappij Mediacom en bovendien heeft de nieuwe baas van La Viola ook de Amerikaans­e club New York Cosmos in handen.

Commisso deed eerder tevergeefs een poging om AC Milan over te nemen, maar kan zijn grootste plannen nu ontvouwen in Florence. Hij is begonnen met een charmeoffe­nsief door direct in zee te gaan met iconen. Opvallend hierbij is de terugkeer van Batistuta. De oud-spits wordt meer dan een ambassadeu­r voor de club. Naar buiten toe moet hij fungeren als boegbeeld, maar de Argentijn krijgt ook wel degelijk een rol bij het vormgeven van het technisch beleid. Batistuta gaat technisch directeur Giancarlo Antognoni ondersteun­en, is het idee van Commisso. Batistuta is in eigen land momenteel nog sportief directeur bij Club Atlético Colón. Als speler werd hij in de jaren negentig groot in het paars van Fiorentina. Batigol speelde 331 duels voor de Serie A-club en werd een legendaris­che spits in de hoogtijdag­en van het Italiaanse voetbal. In 2000 vertrok de scherpschu­tter naar AS Roma, waarmee hij eindelijk kampioen van Italië werd. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname