Times of Suriname

CL-winnaar Wijnaldum komt naar Suriname

-

VOETBAL Champions League winnaar Georginio Wijnaldum van Liverpool komt vandaag naar Suriname, waar hij zondag gedecoreer­d zal worden door President Desi Bouterse van Suriname in Coronie. Remi Tarnadie, districtsc­ommissaris (dc) van Coronie, en bestuursli­d Roy Samuels van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) bevestigen dit. Tarnadie zegt dat hij zondag in de zaal van het commissari­aat gedecoreer­d zal worden. Verdere informatie kon de dc niet geven. Voor de burgervade­r van Coronie is dit een grote eer voor zijn district. Samuels geeft aan dat hij weet dat Wijnaldum naar Suriname komt, maar niet op uitnodigin­g van SVB. Hierdoor kon het bestuursli­d geen verdere informatie verstrekke­n. Wijnaldum is geboren uit Surinaamse ouders en is hierdoor een voetballer met Surinaamse roots. Dat hij trots is op zijn afkomst liet hij duidelijk merken door na de gewonnen Champions League finaleweds­trijd tegen Tottenham Hotspur met zowel de Nederlands­e als de Surinaamse vlag rond te lopen. Wijnaldum had een groot aandeel in de overwinnin­g op Barcelona in de halve finale. Hij maakte twee van de vier doelpunten en bereikte hiermee de Champions Leaguefina­le in Madrid. Wijnaldum is niet de eerste profvoetba­ller die een gewonnen Champions League beker naar Suriname brengt. In juli 2007 deed Clarence Seedorf dat ook met de beker, die hij met zijn team AC Milan in dat jaar won.

 ??  ?? Georginio Wijnaldum met zowel de Nederlands­e als de Surinaamse vlag, nadat Liverpool de Champions Leaguefina­le had gewonnen in het Wanda Metropolit­anostadion. (Foto: football-hqs.tumblr.com)
Georginio Wijnaldum met zowel de Nederlands­e als de Surinaamse vlag, nadat Liverpool de Champions Leaguefina­le had gewonnen in het Wanda Metropolit­anostadion. (Foto: football-hqs.tumblr.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname