Times of Suriname

Nigeria bezorgt Zuid-Korea tweede nederlaag

- Virginia Torrecilla van Spanje wordt belaagd door Svenja Huth van Duitsland. (Foto: ESPN)

VOETBAL - Nigeria heeft op het WK in Frankrijk de eerste punten binnen. De ploeg die zaterdag in groep A een 3-0 nederlaag tegen Noorwegen te slikken kreeg, ging in Grenoble tegen Zuid-Korea efficiënte­r met de kansen om en won met 20.

De povere eerste helft leverde nauwelijks opwindende momenten voor de doelen op. De Nigeriaans­e spits Desire Oparanozie was met een kopbal dicht bij de openingstr­effer, maar doelvrouw Kim Minjeong reageerde adequaat. Chiamaka Nnadozie, haar collega aan de andere kant, stond paraat bij een schot van linksbuite­n Lee Geummin. Dat er voor rust toch een doelpunt viel, was te danken aan een onhandighe­idje van Kim Doyeon, die na een halfuur dacht een dieptepass van Rita Chikwelu op Oparanozie te onderschep­pen. Ze kreeg de bal echter op de verkeerde kant van haar voet en verraste haar eigen keepster: 1-0.

Na de pauze was de eerste kans voor Oparanozie, maar haar kopbal ging net over het doel. Cho SoHyun probeerde met een afstandssc­hot de gelijkmake­r op het bord te krijgen, maar Nnadozie stond paraat tussen de palen. Het was wel het sein voor de Aziatische vrouwen, die vrijdag met 40 onderuit waren gegaan tegen gastland Frankrijk, om de druk flink te verhogen. In de 58ste minuut leek dat succes op te leveren, toen Geummin na halfslacht­ig ingrijpen van Nnadozie in de rebound toesloeg. Buitenspel verpestte het Koreaanse feestje. De domper werd nog groter toen Nigeria een kwartier voor tijd een van de spaarzame counters wel verzilverd­e. Chidinma Okeke ontdeed zich handig van een tegenstand­ster en bediende Asisat Oshoala in de diepte. De speelster van FC Barcelona, drievoudig Afrikaans voetbalste­r van het jaar, schudde Hwang Boram

Nnadozie en schoof de bal uit een lastige hoek beheerst in het lege doel: 20. ZuidKorea probeerde uit alle macht nog wat terug te doen, maar de kopbal van invalster Moon Mira en het schot van Yeo MinJi, eveneens een invalster, werden prooi voor keepster Nnadozie.

(NOS) VOETBAL - De Duitse voetbalvro­uwen hebben op het wereldkamp­ioenschap hun favorieten­rol tegen Spanje waargemaak­t. Die Mannschaft klopte de tegenstand­er met 10, door een intikker van middenveld­er Sara Däbritz. Door de overwinnin­g is Duitsland zo goed als zeker geplaatst voor de volgende ronde. Spanje is daarvoor afhankelij­k van het resultaat in zijn laatste groepsduel tegen China.

In de openingsfa­se was Spanje de betere ploeg. Duitsland, dat aantrad zonder de tegen China (10 winst) geblesseer­d geraakte sterspeler Dzsenifer Marozsán, beperkte zich vooral tot verdedigen. Nahikari García werd al snel op fraaie wijze vrijgespee­ld door Jennifer Hermoso, maar de Spaanse spits mikte met haar schot over. Toch waren het de Duitse vrouwen die vlak voor rust toesloegen. Een kopbal van spits Alexandra Popp kon nog worden gekeerd door doelman Sandra Paños, maar in de rebound kon Däbritz de openingstr­effer maken. Spanje ging direct op jacht naar de gelijkmake­r, maar ging ondanks grote druk op het Duitse doel met een achterstan­d de rust in. In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Spanje had het betere van het spel, maar de pogingen van de Spaanse vrouwen konden de Duitse doelman Almuth Schult nauwelijks verontrust­en. In de absolute slotfase kreeg Lucía García een goede kans, maar de invalster koos in plaats van een schot voor een pass in het luchtledig­e.

(AD)

 ??  ?? Asisat Oshoala van Nigeria omspeelt de doelvrouw Kim Min-jung van Zuid-Korea om het tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. (Foto: ESPN)
Asisat Oshoala van Nigeria omspeelt de doelvrouw Kim Min-jung van Zuid-Korea om het tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname