Times of Suriname

Raiola krijgt goed nieuws van CAS

-

VOETBAL Mino Raiola kan voorlopig weer aan de slag als zaakwaarne­mer. Het internatio­naal sporttribu­naal CAS neemt pas begin juli een beslissing over de schorsing van drie maanden die Raiola in mei kreeg. Tot die tijd kan de 51jarige spelersmak­elaar weer aan het werk.

De schorsing van drie maanden was uitgedeeld door de Italiaanse voetbalbon­d (FIGC) en werd later overgenome­n door FIFA. Raiola was zich van geen kwaad bewust en wist ook niet om welke zaak het ging. Hij sprak van ‘een justitiële dwaling’. In Italië werd gesproken dat zijn bemoeienis­sen met een transfer van Gianluca Scamacca (exPSV en exPEC Zwolle) de aanleiding waren voor de straf.

Raiola ging bij het CAS in beroep tegen de schorsing en diende een spoedaanvr­aag in om de beslissing van FIFA terug te draaien. Dat verzoek is nu door het CAS goedgekeur­d. Het sporttribu­naal geeft aan dat de schorsing is opgeheven tot er een definitiev­e uitspraak is gedaan. Die wordt begin juli verwacht. De beslissing van het CAS heeft geen invloed op de schorsing in Italië, daar mag Raiola tot 9 augustus niet zijn werk doen.

Het nieuws betekent ook dat Raiola voorlopig weer aan de slag kan als zaakwaarne­mer van Matthijs de Ligt. Voor de negentienj­arige verdediger van Ajax is veel interesse uit het buitenland. Barcelona, Paris SaintGerma­in en Manchester United willen De Ligt hebben. Ook Hirving Lozano van PSV is een cliënt van Raiola.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname