Times of Suriname

Koerswinst Mattel na afwijzen overname

-

is het in ‘ingrijpend­e transforma­ties’ gespeciali­seerd Amerikaans bedrijf Alvarez & Marsal in de arm genomen. Een directieli­d van die ondernemin­g, Roger Bayly, wordt lid van het uitvoerend bestuur van Tata Steel in Europa en wordt ‘transforma­tion director’. Fischer benadrukt in zijn mededeling dat Bayly vele jaren ervaring heeft “met complexe transforma­ties en het financieel gezond maken van grote industriël­e bedrijven als het onze.”

Tata Steel Europe omvat naast het voormalige Hoogovens in IJmuiden onder andere een staalfabri­ek in Wales en kleinere locaties in bijvoorbee­ld België, Duitsland en Finland. Een beoogde fusie van de Europese staalactiv­iteiten met die van ThyssenKru­pp, die voor kostenvoor­delen moest zorgen, liep onlangs spaak. Bij Tata Steel Europe werken circa 21.000 werknemers. In Nederland biedt Tata Steel werk aan ongeveer 10.000 mensen, van wie er 9000 in IJmuiden actief zijn.

(De Telegraaf) VS - De Amerikaans­e speelgoedf­abrikant Mattel stond woensdag fors hoger op Wall Street, na berichten dat het bedrijf een fusievoors­tel van MGA Entertainm­ent opnieuw heeft afgewezen. De Los Angeles Times schreef dat het bod werd afgewezen omdat MGA-topman Isaac Larian het bestuur van Mattel zou overnemen terwijl het huidig bestuur van Mattel zou moeten vertrekken zonder verdere compensati­e. MGA Entertainm­ent is het bedrijf achter LOL Surprise en de Bratz poppen.

Mattel kampt met dalende omzetten maar het bedrijf is druk bezig met kosten besparen en investerin­gen om dieper in entertainm­ent te duiken, onder andere door een deal met tekenfilmm­aker Pixar en een meer uitgebreid­e samenwerki­ng met Warner Brothers. Het aandeel Mattel stond enkele jaren geleden nog boven USD 30, maar zakte weg tot onder USD 10. Het veerde in februari nog even sterk op tot USD 17, na een verrassend winstcijfe­r in februari, ondanks dat de speelgoedw­inkelketen Toys ‘R’ Us net failliet was. Die koerswinst werd sindsdien echter weer ingeleverd. Het aandeel stond woensdag 8,6 procent hoger op 11,74 euro.

(Beursduive­l)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname