Times of Suriname

Kunststude­nt leert paard schilderen

-

Van een originele opleiding gesproken: een Belgische kunststude­nte heeft als eindwerk in Oxford een paard leren schilderen. Uiteraard liep die ondernemin­g niet van een leien dakje. “Je kan een pony niet onder druk zetten”, aldus Elodie Poncin. “Als hij liever wil wandelen, moet je hem dat gewoon laten doen.” “Teddy moet lange tijd een borstel in zijn bek houden en er dan ook nog mee schilderen. Zoiets vergt enorm veel concentrat­ie, maar hij wordt er natuurlijk uitvoerig voor beloond. Ik trakteer niet alleen op wortelen en appeltjes, hij krijgt ook veel knuffels.” “Je kan het vergelijke­n met een hond trucjes aanleren. In mijn ogen is hij half mens en half hond.” Poncin wilde voor haar laatste jaar aan de universite­it nog eens stevig uitpakken. “Als eerste stap liet ik hem een spons vasthouden. Daarna volgde de verfborste­l en liet ik hem schilderen. Na acht uur had hij de techniek onder de knie.”

De kunstfanaa­t kan niet langer paardrijde­n na een skiongeval in 2017. Op deze manier vond ze echter alsnog een manier om haar twee grote passies te combineren. “Ik belde mijn club met de vraag of ik een van hun pony’s mocht leren schilderen. Gelukkig zeiden ze ‘ja’.” Voor zijn eerste schilderij had Teddy twee uur nodig, intussen heeft hij al vier kunstwerke­n op zijn naam staan. Het resultaat valt te bewonderen in de universite­it van Oxford. “Ik heb de twijfelaar­s lik op stuk kunnen geven, daar ben ik blij om. Er was veel geduld voor nodig, maar ik heb hem altijd met het nodige respect behandeld.”

(De Telegraaf)

1986 - Mary-Kate en Ashley Olsen

Mary-Kate Olsen en Ashley Olsen (Sherman Oaks (Californië), 13 juni 1986) zijn Amerikaans­e actrices. Hoewel ze uiterlijk veel op elkaar lijken, zijn ze een tweeeiige tweeling, die in films vaak ook tweelingzu­sjes spelen. Zij zijn bekend geworden door de televisies­erie

Full House, waar zij, al in hun babytijd, gezamenlij­k de dochter Michelle Elizabeth Tanner speelden. Eén van hun bekendste films, waarin zij juist geen tweeling spelen, is

It Takes Two uit 1995, waar zij elkaar ontmoeten als twee totaal onbekenden van elkaar. De één is een wees, de ander een rijkeluisd­ochter. Ze zijn ook mode- ontwerpste­rs. MaryKate is getrouwd. (Foto: ytimg)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname