Times of Suriname

Overbezorg­de vrouw legt deelnemers vrijgezell­enfeest gestoorde regels op

-

Sommige mensen zijn iets te controlere­nd over hun partner. Deze vrouw gaat echter tien bruggen te ver. Een Amerikaans­e vrouw stelde onlangs een lijstje met regels op voor haar echtgenoot die binnenkort een vrijgezell­enfeestje bijwoont. De vrouw, die samen met haar man zeer katholiek is, stuurde het lijstje door naar enkele vriendinne­n met de vraag of ze nog iets over het hoofd gezien had. Haar eisen waren echter compleet van de pot gerukt. Zo mag de man onder meer geen sigaretten of alcohol aanraken. Stripsters zijn al helemaal uit den boze, en alle gsm-toestellen moeten getraceerd kunnen worden. Alsof dat nog niet genoeg is, mag haar echtgenoot niet vloeken, moet hij om middernach­t terug thuis zijn, en er mag niet gegokt worden. Na de feedback van haar vriendinne­n kwam de vrouw tot de conclusie dat ze niet zal kunnen controlere­n of haar man de regels wel opvolgt. Daarom besliste ze om haar man uiteindeli­jk niet naar het vrijgezell­enfeestje te laten gaan. Door het absurde karakter kwam het lijstje in een populaire Facebook-groep over trouwkwest­ies terecht. Daar werd er smakelijk mee gelachen. “Ik hoop dat dit een grap is”, klonk het onder meer. “Dit is zo controlere­nd dat het bijna mishandeli­ng wordt”, schreef iemand anders. “Ik ga dit aan mijn echtgenoot laten zien zodat hij inziet hoe tolerant ik ben”, lachte nog iemand.

(Waarmaarra­ar) Een 35-jarige Siberiër heeft een gruwelijke aanval van een bruine beer overleefd door een deel van de tong van het beest af te bijten. Nikolay Irgit was met vrienden in de bergachtig­e regio Tuva op zoek naar herten- en elandengew­eien, toen hij door een bruine beer werd verrast. Het dier woog ruim een halve ton en was niet onder de indruk van het geschreeuw van de verschrikt­e en ongewapend­e Irgit. Hij slaagde erin het aanvallend­e dier een stomp op de neus te verkopen, maar werd desondanks onder de voet gelopen. Toen het roofdier zijn kaken om het gezicht van de man sloot, wist die niets beters te bedenken dan een stuk van de tong van de beer af te bijten, schrijven diverse Engelse media op basis van de Siberian Times.

Het geschrokke­n beest ging er daarop vandoor. De vrienden van Irgit brachten hem op een geïmprovis­eerde stretcher naar de bewoonde wereld, waar hij van zijn vreselijke verwonding­en ligt bij te komen. De klauwen en tanden van de beer hebben gaten uit zijn armen, gezicht, buik en achterhoof­d veroorzaak­t. Irgit zal waarschijn­lijk volledig herstellen. Financieel zal de geluksvoge­l er wel slechter van worden. Hij en zijn vrienden krijgen een boete. Ze hadden geen vergunning om geweien uit het gebied mee te nemen en worden ervan verdacht hun buit op de zwarte markt te willen verkopen.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname