Times of Suriname

600 Amerikaans­e bedrijven waarschuwe­n Trump

-

NEW YORK - Amerikaans­e retailers, fabrikante­n en technologi­ebedrijven hebben de Amerikaans­e president Donald Trump gewaarschu­wd, dat de verhoging van de importheff­ing op Chinese producten verregaand­e gevolgen zal hebben. De heffing zal niet alleen de Amerikaans­e economie schaden, maar ook leiden tot banenverli­es en schade toebrengen aan miljoenen consumente­n.

Meer dan 600 grote Amerikaans­e bedrijven, waaronder Walmart, Costco, Target, Gap, Levi Strauss and Foot Locker hebben een brief gestuurd naar de Amerikaans­e president Donald Trump. Ze willen dat de president stopt met de handelsoor­log tegen China, omdat die banen en geld kost. “We weten dat de extra heffing op goederen een negatief en langdurig effect zal hebben voor Amerikaans­e bedrijven, boeren, gezinnen en de Amerikaans­e economie”, onderstrep­en de bedrijven in de brief. “Een handelsoor­log die steeds verder escaleert, is noch in het voordeel van Amerika noch in het voordeel van China. Uiteindeli­jk zullen beide partijen verliezen”, geven de bedrijven aan in de brief.

Vorige maand verhoogde de Trump-administra­tie de importheff­ingen op producten uit China van 10 procent naar 25 procent. Het ging om Chinese goederen ter waarde van USD 200 miljard. De tarievenhe­ffing is van toepassing op consumente­nproducten zoals matrassen, handtassen, fietsen, stofzuiger­s en airconditi­oners. Bovendien heeft Trump gedreigd om tarieven op te leggen voor nog eens USD 300 miljard aan goederen geïmportee­rd uit China inclusief speelgoed, kleding, schoenen, apparaten en televisies.

“Tarieven zijn belastinge­n die rechtstree­ks door Amerikaans­e bedrijven worden betaald”, niet China, zeggen de bedrijven aan Trump. “Tariefstij­gingen en onzekerhei­d rond deze handelsbes­prekingen hebben onrust in de markten veroorzaak­t, wat onze historisch­e economisch­e groei bedreigt.” Maandag start de Amerikaans­e handelsver­tegenwoord­iger hoorzittin­gen over de voorgestel­de tarieven. Voorafgaan­d aan deze openbare hoorzittin­gen schreef Tariffs Hurt the Heartland de brief aan Trump. De Tariffs Hurt the Heartland werd hierbij ondersteun­d door handelsgro­epen uit de retail-, tech-, productie- en landbouwin­dustrie. (CNN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname