Times of Suriname

Fractie NDP bestaat nu voor 46 procent uit vrouwen

-

PARAMARIBO - De toelating van Daniëlla Sumter als lid van De Nationale Assemblee (DNA) betekent nog een mijlpaal voor de Nationale Democratis­che Partij (NDP). Het is voor het eerst in de geschieden­is dat een politieke partij twaalf vrouwelijk­e vertegenwo­ordigers in DNA telt, die samen goed zijn voor 46 procent van de fractie. Sumter wordt omschreven als een deskundige op handelster­rein en van haar wordt ook verwacht dat zij de komende elf maanden haar kunde op dat gebied zal inzetten in het parlement.

Als gewezen directeur Marktbehee­rsing op het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HIT) heeft Sumter samen met verschille­nde ministers gewerkt om wetten voor te bereiden en beleidspla­nnen te ontwikkele­n en tot uitvoering te brengen. “Enkele hiervan zijn het Consumente­n Beschermin­gsbeleid, het Mededingin­gsbeleid alsook het beleid met betrekking tot onze Nationale Kwaliteits­infrastruc­tuur. Daarnaast heb ik mij samen met andere deskundige­n van HIT en andere relevante stakeholde­rs ook beijverd om de Consumente­n Beschermin­gsen Mededingin­gswet klaar te stomen ter aanbieding casu quo goedkeurin­g in DNA. Deze wetten zijn thans gereed om aangeboden te worden”, deelde zij in haar debuutrede mee aan het parlement.

Het nieuwe DNA-lid zal nog geen jaar dienen en stapt in een rijdende trein die de eindhalte reeds nadert. Met een cynische toon doen de nieuwe collega’s van de oppositie een beroep op Sumter om haar beste been voor te zetten, zodat zij niet weer afhankelij­k wordt van het afzwaaien van andere leden om in DNA zitting te hebben.

Sumter stond op de 16de plaats van de kandidaten­lijst voor Paramaribo. Zij verkreeg het lidmaatsch­ap dankzij het terugtrede­n van leden die minister werden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname