Times of Suriname

Vereniging Arya Dewaker over Vaderdag

-

Aum anuwatah pituh putro maataa bhavatu sanmanah,jaayaa patye madhumatim vaacham vadatu (Atharva Veda, canto hoofdstuk 20, mantra 2).

Yasya putro vashibhuto bhaaryaa chandaanug­aamini vibhawe yashcha santushtas­tasya swarga chaiwa hi (chanakya niti hoofstuk 2 shlok 3).

De bovenstaan­de mantra en shlok vertellen ons hoe de relaties onderling naar elkaar toe in het gezin dienen te zijn. Verder wordt de nadruk gelegd op de plichten van de vader, de moeder en de kinderen. In het bijzonder wordt verteld wat de voornaamst­e taken van een vader zijn. In het gezin vervult de vader een heel belangrijk­e rol. Deze mantra en shlok leren ons dat het de voornaamst­e taak van de vader is om te zorgen dat zijn gezin in stand blijft en dat het voorzien wordt van alle middelen in het leven. Zo is het de plicht van de vader om ervoor te zorgen dat zijn kinderen onderwijs genieten en zijn kinderen het financieel goed hebben, gezond zijn, een dak boven hun hoofd hebben, elke dag eten op tafel hebben et cetera. Tegenwoord­ig zien we het vaker voorkomen dat vaders kinderen verwekken en hun plichten niet nakomen, met alle nare sociaal-maatschapp­elijke gevolgen van dien. Morgen is het Vaderdag; laten wij ons met zijn allen bezinnen wat de rol van de vader is en wat het vooral betekent om vader te zijn. In dit kader organiseer­t Arya Dewaker in samenwerki­ng met Stichting Saathi Muziekscho­ol, onder leiding van Kries Ramkhelawa­n een Vaderdagco­ncert dat gehouden zal worden in de multifunct­ionele zaal van Arya Dewaker aan de Johan Adolf Pengelstra­at 210. De kaarten zijn te verkrijgen tegen een vrijwillig­e bijdrage op het secretaria­at van Arya Dewaker aan de Dr S Kafiluddis­traat 1, alsook bij de bestuursle­den van de afdelingen en organen van Arya Dewaker. De opbrengste­n van dit concert zijn bedoeld voor een sociaal doel.

De Vereniging Arya Dewaker en Stichting Saathi wensen in dit verband de vaders een fijne Vaderdag toe. Mediacommi­ssie

Dewaker

Arya

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname