Times of Suriname

Na maandenlan­ge crisis bezoekt Hoge Commissari­s voor Mensenrech­ten Venezuela

-

VENEZUELA - De Hoge Commissari­s voor de Mensenrech­ten van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet, brengt volgende week een bezoek aan het in crisis verkerende Venezuela. Ze zal er zowel president Nicolas Maduro als de oppositiel­eider en de zelfbenoem­de interim-president Juan Guaido ontmoeten. In totaal zal Bachelet dagen doorbrenge­n drie

in Venezuela, van 19 tot en met 21 juni. Naast gesprekken met Maduro en Guaido zijn onder meer gesprekken met slachtoffe­rs van mensenrech­tenschendi­ngen, het middenveld, bedrijfsle­iders en religieuze kopstukken gepland, klinkt het.

Bachelet, de voormalige presidente van Chili, uitte eerder al haar bezorgdhei­d over de situatie in Venezuela, over vermeende moorden uitgevoerd door de Venezolaan­se ordedienst­en, en over de detentie van oppositief­iguren. In maart veroordeel­de ze “schendinge­n van civiele en politieke rechten” in het ZuidAmerik­aanse land.

Venezuela verkeert in een ernstige economisch­e en politieke crisis onder president Maduro, die vorig jaar voor een tweede termijn werd verkozen in omstreden en door de oppositie geboycotte verkiezing­en. Sinds november ontvluchtt­en al een miljoen mensen het land, sinds 2015 gaat het al om meer dan vier miljoen. Guaido, voorzitter van het door de oppositie gedomineer­de maar gemuilkorf­de parlement, wierp zichzelf op als interim-president. Hij werd onder meer door de Verenigde Staten en de Europese Unie erkend.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname