Times of Suriname

Witte Huis-woordvoerd­er Sarah Sanders legt eind juni taken neer

-

VS - Sarah Huckabee Sanders, de woordvoerd­er van het Witte Huis, vertrekt eind juni. De Amerikaans­e president Donald Trump maakte dit bekend op Twitter. Trump bedankte Sanders voor haar werk. “Ze is een heel speciaal persoon met buitengewo­ne talenten, die fantastisc­h werk heeft verricht. Ik hoop dat ze besluit zich verkiesbaa­r te stellen als gouverneur van Arkansas”, schreef de president op Twitter.

Sanders was sinds de zomer van 2017 perschef en zal nog tot eind juni aanblijven. Het is nog niet bekend wie haar op zal volgen. Ook heeft ze zelf nog geen officiële reactie gegeven.

Sanders heeft de president tijdens haar carrière altijd fel verdedigd en had regelmatig conflicten met journalist­en. De omstreden Sanders was zelf ook meerdere malen onderwerp in de media. Zo wordt er in het eindrappor­t van voormalig speciaal aanklager Robert Mueller genoemd dat Sanders meerdere malen heeft gelogen.

Zo zou Sanders toen FBIdirecte­ur James Comey werd ontslagen in mei 2017 hebben beweerd dat zij van verschille­nde collega’s van Comey had gehoord dat zij blij waren met zijn ontslag omdat ze geen vertrouwen meer in hem hadden. Ook gaat Sanders de boeken in als de Witte Huiswoordv­oerder die het langst de media niet te woord heeft gestaan. Ze heeft 93 dagen lang geen persconfer­entie gegeven, aldus CNN.

Door de jaren heen was het traditie in het Witte Huis geworden om dagelijks de pers bij te praten, maar in de afgelopen driehonder­d dagen zijn er maar acht zulke momenten geweest.

(NU)

 ??  ?? Sarah Huckabee Sanders, woordvoerd­er van het Witte Huis, beantwoord­t vragen. (Foto: NU)
Sarah Huckabee Sanders, woordvoerd­er van het Witte Huis, beantwoord­t vragen. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname