Times of Suriname

Real bevestigt komst van ‘Japanse Messi’

-

VOETBAL - Real Madrid neemt Takefusa Kubo over van FC Tokyo, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Koninklijk­e legt twee miljoen euro neer voor de middenveld­er annex aanvaller. Kubo vierde eerder deze maand zijn achttiende verjaardag en sluit in de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen aan bij Real Madrid Castilla, het beloftenel­ftal van de Madrileens­e club. Real-directeur José Ángel Sánchez was volgens berichten in de Spaanse media al enige tijd in gesprek met de zakelijke adviseurs van Kubo, die als bijnaam de ‘Japanse Lionel Messi’ draagt. De kersverse aanwinst heeft een verleden in de jeugdoplei­ding van Barcelona, maar aan die samenwerki­ng kwam na vier seizoenen een einde. De Catalaanse topclub werd beboet vanwege het illegaal binnenhale­n van zeer jeugdige talenten, waarna Kubo de club in 2015 verliet en zich aansloot bij FC Tokyo.

Door zijn goede optredens aldaar kwam hij opnieuw in beeld bij de Catalanen, al was die interesse alweer snel verdwenen. Ook Paris SaintGerma­in en Manchester City volgden zijn ontwikkeli­ng op de voet. De kapitaalkr­achtige clubs vissen echter achter het net, daar Real er met de jeugdinter­national van Japan vandoor gaat.

De aankoop is “een speler met een uitstekend­e techniek en kijk op het spel, heeft een geweldige dribbel en heeft een neusje voor doelpunten”, zo luidt de omschrijvi­ng op de website van de Spaanse grootmacht. Kubo kwam in de eerste maanden van dit jaar tot vijf doelpunten in zestien wedstrijde­n namens de club uit Tokyo. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname