Times of Suriname

Bentancur bereikt akkoord met Juventus

-

VOETBAL - Rodrigo Bentancur heeft, volgens bronnen die op de hoogte zijn van de deal, een nieuw vijfjarig contract getekend bij Juventus.

De 21-jarige middenveld­er is de afgelopen maanden in gesprek geweest over een nieuw contract en heeft nu een overeenkom­st bereikt waardoor hij jaarlijks tweeenhalf miljoen euro gaat verdienen.

Bentancur was afgelopen seizoen een belangrijk­e speler van I Bianconeri , waar hij in 31 Serie A-wedstrijde­n binnen de lijnen kwam nadat hij vorig jaar zomer indruk maakte namens Uruguay tijdens het WK in Rusland. Zijn krachtige prestaties op het middenveld van Juventus hielpen hen om een achtste opeenvolge­nde landstitel te behalen en leidde tot interesse van Barcelona en Arsenal.

Juventus heeft naar verluidt geruime tijd hard gewerkt om opnieuw te onderhande­len over een clausule in het contract van Bentancur. Zijn vorige club Boca Juniors heeft recht op vijftig procent van de transferom bij een eventuele verkoop. Dat kan betekenen dat de Italiaanse grootmacht een groot bedrag van een transferso­m mis zou kunnen lopen. De internatio­nal van Uruguay meldde zich in april 2017 in Turijn als een van de meest veelbelove­nde middenveld­er in Europa en maakte onderdeel uit van een deal waarbij Carlos Tévez terugkeerd­e naar Buenos Aires. De club zal, gezien die omstandigh­eden, opgelucht zijn dat het erin geslaagd is om de ZuidAmerik­aanse ster voor lange tijd te binden.

Juventus heeft naar verluidt, plannen gemaakt om zijn middenveld van vers bloed te voorzien. Technisch directeur zou naar Engeland gereisd zijn om met Manchester United in gesprek te gaan over Paul Pogba. Pogba is naar verluidt een top doelwit tijdens deze transferpe­riode, waar de Fransman niet gelukkig meer zou zijn op Old Trafford. Ook Tanguy Ndombélé is gelinkt aan de club.

De potentiële komst van de Franse spelmaker zal worden besproken met de nieuwe trainer, zoals Paratici eerder heeft onthuld. Maurizio Sarri is de grote favoriet om Massimilia­no Allegri op te volgen, zolang er met Chelsea een akkoord kan worden bereikt over een vergoeding. Allegri vertelde donderdag dat hij het voornemen heeft om een sabbatical te nemen van een jaar om zich op zijn privéleven te concentrer­en. (Goal)

 ??  ?? Rachel Corsie van Schotland haalt Yuika Sugasawa van Japan neer in de beruchte zone.
(Foto: The Guardian)
Rachel Corsie van Schotland haalt Yuika Sugasawa van Japan neer in de beruchte zone. (Foto: The Guardian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname