Times of Suriname

Wijnaldum wil geen partij politieke stunt zijn

-

VOETBAL - Georginio Wijnaldum heeft afgezien van de decoratie, omdat hij en zijn zaakwaarne­mer geen deel willen zijn van een politieke stunt. Zondag zou de 28-jarige voetballer van Liverpool in Coronie gedecoreer­d worden door president Desi Bouterse. Wijnaldum arriveerde donderdag met de Champions League-trofee in Suriname en werd verwelkomd door minister Nalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en waarnemend directeur Mitchell Kisoor.

Op geluidsfra­gmenten waarop Times of Suriname de handen heeft weten te leggen, heeft de voetballer van Liverpool advies gevraagd aan Clarence Seedorf. Seedorf kwam in 2007 ook met Champions Leaguebeke­r naar Suriname, nadat hij die had gewonnen met AC Milan. Wijnaldum heeft geweigerd, omdat zijn zaakwaarne­mer ook tegen de huldiging is. De Oranjespel­er laat ook doorscheme­ren ‘niet zo blij’ te zijn met de flyer die in omloop is. Daarop staat dat zijn decoratie samen met de massameeti­ng van de Nationale Democratis­che Partij zal zijn. “Ze zeggen nu dat het er los van staat, maar mijn zaakwaarne­mer zegt dat het geen goed idee is. Ik wil jouw mening daarover.” Seedorf houdt de Champions League-winnaar van 2019 voor dat zijn zaakwaarne­mer het goed heeft gezien en goed advies heeft gegeven. “Kijk maar uit. Op dit moment is het heel verstandig om gewoon niet betrokken te zijn met politiek. Ze gaan het alleen maar gebruiken op dit moment. Daarom ben ik ook niet in Suriname de laatste jaren.” Hij geeft verder aan: “Leuk dat je met je mensen je dingen doet. Doe dat gewoon, maar verder ben je gewoon op vakantie. Dat is mijn advies.”

Wijnaldum houdt vanmiddag om twaalf uur een persconfer­entie. Gisteren was er tussen vier uur ‘s middags en acht uur ‘s avonds in Torarica Resort & Casino gelegenhei­d om een foto te maken met de speler en de Champions League-trofee, ookwel ‘de beker met de grote oren’ genoemd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname