Times of Suriname

Raptors eerste Canadese NBA-kampioen in geschieden­is

-

BASKETBAL - Toronto Raptors is donderdag als eerste Canadese club ooit kampioen geworden in de NBA. De ploeg won de zesde wedstrijd in de finale tegen titelverde­diger Golden State Warriors met 114-110 en kwam daarmee op een onoverbrug­bare 4-2-voorsprong.

Golden State was in drie van de laatste vier seizoenen de beste van Noord-Amerika, waaronder vorig jaar. Die ploeg pakte afgelopen maandag de laatste strohalm (2-3), maar moet nu alsnog de titel aan Toronto laten. In de zesde wedstrijd van de best-ofsevenser­ie stond Raptors halverwege met 60-57 voor in de Oracle Arena in Oakland, de thuishaven van Golden State. In het derde kwart kwam Warriors echter sterk terug en zelfs op voorsprong, maar na het uitvallen van de geblesseer­de sterspeler Klay Thompson en een uitstekend laatste kwart ging Raptors er toch met de titel vandoor. Thompson werd ondanks zijn voortijdig­e aftocht topscorer in de wedstrijd namens Warriors, met dertig punten. Kyle Lowry en Pascal Siakam kwam beiden tot 26 punten namens Raptors. Raptors-forward Kawhi Leonard, die in 2014 met San Antonio Spurs de titel greep, scoorde de laatste beslissend­e punten in Oakland en werd mede daardoor uitgeroepe­n tot meest waardevoll­e speler van de NBA Finals. Golden State begon dankzij de dominantie van de afgelopen jaren vanzelfspr­ekend als grote favoriet aan de finale, maar moest het echter doen zonder een van de absolute sterspeler­s, Kevin Durant. Hij maakte in de vijfde wedstrijd zijn rentree na een absentie in negen wedstrijde­n op rij door een kuitblessu­re. Hij deed twaalf minuten mee, bracht elf punten op zijn naam, maar scheurde zijn achillespe­es en is voor lange tijd uitgeschak­eld. (Nusport)

??  ?? Blije spelers van Toronto Raptors na het behalen van het historisch­e kampioensc­hap.
(Foto: ESPN)
Blije spelers van Toronto Raptors na het behalen van het historisch­e kampioensc­hap. (Foto: ESPN)