Times of Suriname

Natio blijft stationair op FIFA ranglijst

-

VOETBAL - De Nationale voetbalsel­ectie van Suriname is op de recente Coca Cola FIFA-ranking stationair gebleven. De selectie staat momenteel op de 152ste plek. Gisteren maakte FIFA de nieuwe ranglijst bekend. Suriname heeft in de afgelopen periode geen interlands afgewerkt, waardoor de selectie van bondscoach Dean Gorré stationair blijft op deze ranking. Suriname komt in september, oktober en november weer in actie op de Concacaf Nations League. Op dit toernooi zit Suriname in groep D van league B, samen met Nicaragua, Saint Vincent and the Grenadines en Dominica.

In de top vier van deze ranking komt er geen veranderin­g. België blijft op de eerste plek, maar de Belgen hebben de voorsprong op nummer twee, Frankrijk, uitgebreid. Brazilië blijft op de derde plaats staan voor Engeland. Nations Leaguewinn­aar Portugal stijgt met twee plaatsen naar de vijfde plaats op de ranglijst. Spanje en Duitsland doen eveneens goede zaken door allebei twee posities te stijgen naar respectiev­elijk de zevende en de elfde plek. De top tien wordt verder compleet gemaakt door nummer zes Kroatië, nummer acht Uruguay, nummer negen Zwitserlan­d en nummer tien Denemarken.

Grootste stijgers in juni zijn: nummer 97 Armenië, nummer 42 Hongarije en nummer 159 Maleisië, dat elk negen plaatsen omhooggaat. Griekenlan­d is de grootste daler van deze editie. De Europese kampioen van 2004 vindt zichzelf nu terug op de 52ste plek van de ranglijst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname