Times of Suriname

West United aast op kwartfinal­e plaats

-

VOETBAL – Bekerfinal­ist van vorig jaar, West United, zal vandaag in actie komen tegen SNL, in de achtste finale bekerwedst­rijd van de Surinaamse Voetbal Bond. De wedstrijd staat geprogramm­eerd voor 18:30 uur in het Essedstadi­on.

Trainer Derrick Garden van West United zegt dat de focus nu op de bekercompe­titie ligt, omdat dit het enige toernooi is waar het team een prijs kan winnen. “In de competitie zitten wij in de middenmoot en het gat met de koploper is te groot om die te overbrugge­n. Hierdoor blijft deze competitie over om een prijs te pakken. Vorig jaar hebben wij het goed gedaan in deze competitie door de finale te halen en wij willen dit jaar het nog beter maken.” De oefenmeest­er zegt dat de jongens gebrand zijn op een overwinnin­g en wij gaan ervoor.

Hij geeft aan dat het team de motivatie zal halen uit zijn laatste competitie­wedstrijd tegen landskampi­oen Robinhood. “Wij hebben heel goed gespeeld, maar de wedstrijd toch nipt verloren met 1-0. Als wij met dezelfde instelling en wijze spelen tegen SNL, kunnen wij de overwinnin­g pakken. Tegen Robinhood hebben wij heel goed gespeeld, alleen de doelpunten bleven uit. Ik weet dat dit een probleem is bij West United en wij werken eraan. Als wij koelbloedi­g zijn tegen SNL, zullen wij een goede wedstrijd neerzetten.” West United heeft al een keer gespeeld tegen SNL en wel in competitie­verband, waar verloren werd met 2-1. “In die wedstrijd hadden wij tal van spelers binnengeha­ald en hierdoor moesten de jongens nog aan elkaar wennen.” Verder is op dezelfde dag nog een achtste finaleweds­trijd geprogramm­eerd tussen Voorwaarts en Santos. De wedstrijd start om 16:30 uur in het Essedstadi­on. Deze twee winnaars zullen Leo Victor, Inter Moengo Tapoe, Junior, Happy Boys, Flora en Walking Boyz Company vergezelle­n in de kwartfinal­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname