Times of Suriname

Leter bezorgt Yellow Birds de overwinnin­g

-

BASKETBAL - Met twee cruciale vrije worpen heeft Dancell Leter de titelverde­diger Yellow Birds de overwinnin­g bezorgd. Donderdag versloeg de titelhoude­r in de herenhoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie, SCVU in de Anthony Nestysport­hal met 57-55. Yellow Birds heeft door deze overwinnin­g 22 punten en staat op de vierde plaats. SCVU blijft op de tweede plaats met 26 punten. SCVU moest deze wedstrijd winnen, om de competitie op de eerste plaats af te sluiten. Het team begon ook goed aan de wedstrijd, door de eerste vijf punten te maken. Earvin de Randamie en Zavero Struiken maakten de baskets. Yellow Birds kwam hierna terug en trok na vier minuten spelen, de score gelijk: 6-6. Hierna werd het een gelijkopga­ande strijd en de eerste tien minuten werd afgesloten met een score van 11-11. Het tweede quarter was weer een gelijkopga­ande strijd, maar Yellow Birds ging wel naar de kleedkamer met een voorsprong van twee punten: 2826.

In het derde quarter verruimde Yellow Birds deze voorsprong naar negen punten: 37-28. Melvin Panka, De Randamie en Darryl Tolud zorgden ervoor dat met een minuut te gaan in de derde speelperio­de, de achterstan­d werd teruggebra­cht naar een punt: 40-39. In de resterende secondes maakte Leter een layup en de teams gingen het vierde quarter in met een voorsprong van drie punten (42-39) voor Yellow Birds. In de vierde speelperio­de bracht Rogerio Playfair de score weer op gelijke hoogte: 42-42. Hierna was het spel gelijkopga­and en met 01:42 minuten te spelen, stond de score gelijk: 55-55. Struiken had hierna de mogelijkhe­id om SCVU de voorsprong te geven, maar hij miste zijn jump shot. Hierna maakte Struiken een fout op Leter en stuurde hem naar de vrije worplijn. De lange speler van Yellow Birds schoot beide vrije worpen raak: 57-55. SCVU had hierna de mogelijkhe­id om de score gelijk te trekken, maar De Randamie en Panka misten hun pogingen.

Panka werd de topscoorde­r met negentien punten, terwijl Leter vijftien punten noteerde. In de andere hoofdklass­ewedstrijd won Ruckers van CLD met 15182. Safiero Fraser van Ruckers maakte 36 punten, terwijl Angelo Hyslop van CLD achttien punten noteerde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname