Times of Suriname

Het vaderdagca­deau

-

Jamelsa en Griffin lopen met mama in de stad. Ze gaan een vaderdagca­deautje kopen voor papa. Ze hebben op school en bij de crèche al iets gemaakt voor papa; twee mooie cadeautjes die zijn verstopt in de slaapkamer van Tom. Mama wil ook een cadeautje voor papa kopen. Ze gaan naar Vaco, want mama gaat papa een boek geven. Mama kijkt bij de boeken terwijl Jamelsa en Griffin door de winkel lopen en naar kinderboek­en kijken.

“Oooh, dit boek is mooi”, zegt Griffin en houdt een boek van Bob de Bouwer omhoog. Hij rent met het boek naar mama en zegt: “Ik denk dat papa dit boek wel leuk vindt.” Mama moet lachen en zegt: “Nee Griffin, dit is een boek voor kinderen. Papa wil graag een ander boek”, en ze laat hem het boek zien dat ze voor papa heeft uitgekozen. Griffin kijkt ernaar en zegt: “Dat is een stom boek, deze is veel leuker en Jamelsa vindt deze ook veel leuker”.

Mama kijkt even naar het boek dat Griffin in zijn handen heeft. Ze zegt: “Weet je wat, we nemen dit boek voor jullie mee.” Jamelsa en Griffin zijn heel blij als ze horen dat mama het boek voor ze gaat kopen. Mama neemt de boeken mee naar de kassa en gaat betalen. Beide boeken worden erg mooi ingepakt. De volgende dag is het Vaderdag. Jamelsa en Griffin geven papa hun zelfgemaak­te cadeautjes en papa is er erg blij mee. Het boek dat mama heeft gekocht vindt hij ook erg mooi. “Kijk eens papa wat wij van mama hebben gekregen”, zegt Jamelsa. Papa kijkt naar het boek van Bob de Bouwer en zegt: “Die is mooi. Zal ik hem gaan voorlezen?” Papa gaat op de bank zitten en de kinderen kruipen gezellig naast hem en luisteren naar het verhaal. Mama komt binnen en brengt voor papa een kopje met koffie en voor de kinderen heerlijke appelsap. Ze heeft ook een lekkere taart mee.

Als het verhaal uitgelezen is gaat papa zijn kopje koffie drinken en de kinderen hun appelsap. Ook eten ze de heerlijke taart. Dan gaan de kinderen spelen en papa gaat lezen in zijn nieuw boek. Het is een gezellige dag.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname