Times of Suriname

Neppolitie­mannen klemgerede­n en aangehoude­n

-

PARAMARIBO - De politie van Munder heeft de neppolitie­mannen Vinod S (30), Rinaldo N (46) en Roche M (29) zaterdag na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld, ter zake poging tot diefstal middels geweld en voorbereid­ingshandel­ingen. Vinod S was in blauw politieuni­form gekleed dat in beslag is genomen.

Hij verklaart dat Roche M hem het uniform gaf om aan te trekken. Roche M ontkent dat het uniform van hem afkomstig is en ontkent schuldig te zijn.

De drie mannen beraamden samen het plan om berovingen te plegen. Vinod S moest vermoedeli­jk wagens stoppen en dan zou hij samen met zijn kompanen de inzittende­n beroven. Zij reden zaterdag over de RingwegZui­d en probeerden een auto klem te rijden. Vinod S gilde tegen de bestuurder, die een politieman is, dat hij te maken had met de politie. Ook gebruikte hij krachtterm­en. De politieman begreep meteen dat het niet om de politie ging, want die gaat niet op deze manier tekeer. Hij stopte niet en reed verder. De mannen kwamen niet achter hem aan. Hij schakelde zijn collega’s in die de wagen met de verdachten aan de Washington­straat klemreden. Er werd een hoeveelhei­d drugs gevonden op Rinaldo N, maar er waren geen wapens in de wagen. Vermoedeli­jk zouden zij die onderweg hebben weggegooid. De auto, die van de vriendin van Vinod S is, is in beslag genomen. Alle drie mannen zijn eerder in aanraking gekomen met de politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname