Times of Suriname

Nationale Kindergebe­dsdag trekt veel jeugd

-

PARAMARIBO - De zevende Nationale Kindergebe­dsdag heeft zaterdag veel jeugd op de been gebracht. Stichting Weid Mijn Lammeren (WML) organiseer­de deze dag, in samenwerki­ng met het Ministerie van Binnenland­se Zaken, in de Congreshal. De gedachte achter deze dag was het belang van het gebed en dan vooral de gebeden van kinderen.

Stichting WML gelooft sterk in de kracht van kindergebe­den. Kinderen huichelen niet en zijn vaak oprechter en eerlijker dan volwassene­n in hun geloof en vertrouwen in God. “We zien een duidelijke groei in deelname en betrokkenh­eid. Vooral de groep trouwe vrijwillig­ers die de gebedswork­shops leiden of achter de schermen koken en de zaal versieren, verdienen alle waardering. In de eerste jaren waren kinderen heel vaak verlegen om zelfs in een kleine kring hardop te bidden, maar het gaat steeds beter. Het is belangrijk dat kinderen geestelijk weerbaar zijn. Door het gebed worden zij zich bewust van Gods aanwezighe­id en dat geeft een kind kompas om de juiste keuzes te maken in het leven”, gaf WMLdirecte­ur Gloria Lie Kwie Sjoe aan in een persberich­t.

Minister Mike Noersalim van Binnenland­se Zaken verwelkomd­e de kinderen, vooral zij die van verre waren gekomen. Samen bidden is een kostbare vrijheid die niet in alle landen vanzelfspr­ekend is. In Suriname zijn wij vrij om te bidden, en het ministerie vindt het daarom een goede zaak die alle steun verdient. Noersalim bemoedigde de kinderen om te bidden voor elkaar en op school niet mee te doen aan pesterijen. Vooraf was er een record aantal registrati­es van 310 kinderen uit kerken, scholen en tehuizen. Daarnaast kwamen er ook veel ouders met kinderen op eigen gelegenhei­d. Het kinderkoor van de Gemeente Gods Rainville, gekleed in feestelijk rood tenue, bracht twee ritmische acapellali­ederen ten gehore. Dit jaar waren er weer kinderen uit verschille­nde districten en de delegatie van stichting Open Poort uit Nickerie was de grootste. Door te dansen of te schilderen konden kinderen hun persoonlij­ke gevoelens uiten. De kinderen deden enthousias­t mee met de dansworksh­op. ‘Bidden is niet saai’; dat was de duidelijke boodschap van deze zevende Nationale Kindergebe­dsdag.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname