Times of Suriname

Twee verdachten openlijke geweldpleg­ing voorlopig vrij

-

PARAMARIBO - Rechter Maureen Dayala heeft Krishneper­sad S en Gemdat W die samen met George R verdacht worden van openlijke geweldpleg­ing, vorige week voorlopig in vrijheid gesteld. Zij hield de mannen uitdrukkel­ijk voor dat indien zij last ondervinde­n van het slachtoffe­r zij het recht niet in eigen hand moeten nemen, maar de politie moeten inschakele­n. George R is reeds op vrije voeten.

Het 74-jarige slachtoffe­r zou gehoord worden op de zitting, maar hij is niet aangetroff­en. Hij zou een relatie hebben met de vrouw van Krishneper­sad S. Krishneper­sad S zegt dat hij met de vrouw drie kinderen heeft. Volgens hem liet de vrouw hem met de kinderen achter. De vrouw nam op den duur de dochter mee. De man wilde zijn dochter zien. Hij ging naar een lukuman, zodat zijn vrouw terug bij hem kon komen. De vrouw kwam op een gegeven moment terug bij de verdachte, maar ging terug naar de 74-jarige man. Samen met zijn vrienden Gemdat W en George R zou hij zijn gegaan om het slachtoffe­r te slaan.

Officier van justitie Mirella van Dijk merkte op dat vier tanden van het kunstgebit van het slachtoffe­r kapotginge­n. Het slachtoffe­r moest zijn gebit laten herstellen. Hij betaalde SRD 1500 voor medische behandelin­g. “Hij is een oude viezerik”, merkte advocaat Arjan Ramlakhan over het slachtoffe­r op. Hij zegt niet de indruk te hebben dat de verdachten zoiets nog zouden uithalen. “Zij zijn harde werkers en first offenders”, aldus Ramlakhan. Advocaat Shefani Amirkhan zegt dat Krishneper­sad S zich zal bezighoude­n met zijn drie kinderen. Officier Van Dijk verzette zich niet tegen het verzoek voor invrijheid­stelling.

Op 26 juni wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname