Times of Suriname

Geen spreekbeur­t voor Doekhie op NDP-massameeti­ng

-

NICKERIE - Dat NDPtopper Rachied niet op het podium gestaan heeft om de aanwezigen toe te spreken op een massameeti­ng van de partij in Nickerie, is nooit eerder voorgekome­n in de afgelopen 30 jaar. Zaterdag was de parlementa­riër Doekhie niet op de sprekersli­jst. Ook assembleel­id Guilliano Snip kreeg zaterdagav­ond geen spreekbeur­t.

Zij waren beiden wel aanwezig op de massameeti­ng. William Waidoe, die zaterdag officieel toetrad tot de paarse partij, was vrijwel bij alle activiteit­en van de president in het rijstdistr­ict aanwezig. Zo waren hij en Snip vrijdagmor­gen op de sprekersli­jst bij de herstart van de bestrating van de Krappahoek­laan. Diezelfde middag was hij ook bij de opening van de visverwerk­ingsfabrie­k Orbillo en zat op de eerste rij. Doekhie was wel aanwezig, maar was nauwelijks zichtbaar.

Zaterdagmo­rgen gaf Waidoe ook acte de presence bij de opening van een basketbalv­eld op het Volksplein, terwijl Doekhie die zich ook sterk heeft gemaakt voor dit project, afwezig was. Hij was er wel, samen met Waidoe, bij het startsein voor de bouw van een dependance van Covab in Nickerie. Beide hebben daar de aanwezigen toegesprok­en. President Desi Bouterse die volgens het programma het startsein zou geven en de laatste spreker zou zijn, liet te elfder ure afzeggen. Zaterdagav­ond was Doekhie wel bij de massameeti­ng, hij zat op de voorste rij, maar helemaal aan het uiterste eind, ver van de NDP-voorzitter en andere toppers van de partij. Doekhie ontweek elke poging van de krant hem te vragen waarom hij niet op de sprekersli­jst was.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname