Times of Suriname

FCB haalt flink uit

-

ZAALVOETBA­L – FCB heeft zaterdagav­ond flink uitgehaald naar Bombel, in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. FCB stond bij de rust nog met 1-0 achter, maar won uiteindeli­jk groots met 7-1 in de Anthony Nestysport­hal. De winnaar komt door deze zege op zes punten uit drie duels, terwijl de verliezer blijft steken op drie punten uit drie wedstrijde­n. In de beginfase van de eerste helft bood Bombel FCB goed tegenstand en de laagvliege­r kwam zelfs in de veertiende minuut op voorsprong via Sofero Sampake: 1-0. Bombel bleef het goed doen in deze helft en maakte het FCB bijzonder lastig. FCB genoot wel meer van het balbezit, maar kreeg het heel moeilijk om achter de verdedigin­g van de tegenstand­er te komen. Hierdoor kon Bombel de rust ingaan met een nipte voorsprong.

In de tweede helft voerde FCB het tempo op en wist binnen tien minuten Bombel te overrompel­en. In de 26ste minuut schoot Giovanni Blatz de 1-1 binnen. Vier minuten later zorgde Shaquil Pengel voor de 2-1 en enkele minuten later zorgden Blatz en Kenrick Watson door snelle doelpunten, waardoor de score opliep naar 4-1. Bombel had helemaal geen antwoord op het spel van de tegenstand­er in deze fase en ging telkens achteruit. In de 34ste minuut maakte Kawiesh Balgobind de 5-1, in de 35ste minuut was Delieggio Scheineman verantwoor­delijk voor de 5-1 en een minuut later zorgde Enferny Schmetz voor de 7-1. FCB kreeg hierna nog enkele goede kansen om uit te lopen, maar deze werden niet benut. Hierdoor bleef de score op 7-1 bij het laatste fluitsigna­al.