Times of Suriname

Dani Alves denkt aan vertrek bij PSG

-

VOETBAL - Dani Alves heeft zijn laatste wedstrijd voor Paris Saint-Germain mogelijk al gespeeld. Het contract van de rechtsback loopt aan het eind van deze maand af en hij denkt serieus na over een transfervr­ij vertrek uit Parijs. Dani Alves laat zijn toekomst afhangen van het verloop van de onderhande­lingen met PSG, zo vertelde hij zondag aan Sport.

Hoewel zijn verbinteni­s nog maar twee weken doorloopt, verwacht Dani Alves in de komende dagen geen nieuws over zijn toekomst. “Ik wil een mooie Copa América meemaken en daarna zal ik besluiten of ik blijf of vertrek. Ik weet nu niet hoe mijn toekomst eruitziet. Het is afhankelij­k van het contractvo­orstel dat ik krijg”, legt hij uit. Aan het eind van het afgelopen seizoen wilde PSG het contract van de Braziliaan met een jaar verlengen, maar zelf wil hij voor twee seizoenen bijtekenen.

Toenmalig sportief

directeur Antero Henrique was huiverig om Dani Alves tot medio 2021 vast te leggen, mede omdat hij al 36 jaar is. Henrique is inmiddels echter vertrokken en opgevolgd door Leonardo, waardoor er mogelijk een nieuwe opening ontstaat. Evenwel blijft Dani Alves teleurgest­eld over de sportieve resultaten van het afgelopen seizoen. Hij won de Ligue 1 en de Trophée des Champions met PSG, maar werd in de bekertoern­ooien voortijdig uitgeschak­eld. De eliminatie in de achtste finale van de Champions League doet logischerw­ijs het meest pijn.

“Ik heb een passie voor PSG en de mensen die deel uitmaken van de club, maar we hebben in sportief opzicht niet aan de verwachtin­gen voldaan”, erkent Dani Alves. “Ik moet deel uitmaken van een team dat echt snapt hoe je strijdt voor wat we willen bereiken.” Waar zijn toekomst ook ligt: Dani Alves blijft naar eigen zeggen altijd een kind van Barcelona. “Barça is mijn thuis. Dat heb ik altijd gezegd en daar kan ik nu niet van afwijken. Ik houd van de club, mijn ploeggenot­en van toen en van iedereen die deel van de club is.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname