Times of Suriname

Santos bekert verder

-

VOETBAL - Santos heeft zich zaterdag ten koste van Voorwaarts geplaatst, voor de kwartfinal­es van het bekertoern­ooi van de Surinaamse Voetbal Bond. Na een 11 ruststand eindigde het duel in een 22 gelijkspel. Hierdoor moest een strafschop­penserie de beslissing brengen en Santos was daarin beter en won deze serie met 65 in het Essedstadi­on. In de beginfase van het duel leden beide teams heel veel balverlies. Desondanks wist Voorwaarts in de 23ste minuut de leiding te nemen via Jevgen Sendar. De vreugde bij Voorwaarts was van korte duur, omdat Giovany de la Fuente enkele minuten later de gelijkmake­r binnenscho­ot: 11. Hierna vielen er geen doelpunten meer in deze helft.

Ook in de tweede helft was het spel onaantrekk­elijk, maar er vielen wel doelpunten. In de 60ste minuut kwam Voorwaarts wederom op voorsprong en dit keer via Marc Polime: 21. Voorwaarts nam hierna wat gas terug en probeerde deze voorsprong te verdedigen tot het laatste fluitsigna­al...maar Santos kwam terug. Met nog enkele minuten te gaan, zorgde Gregory Jaliens voor de 2-2, waardoor een strafschop­penserie een beslissing moet brengen.

Het andere bekerduel, tussen SNL en West United, ging ook in een strafschop­penserie, omdat de score na de reguliere speeltijd 11 was. West United wist de strafschop­penserie met 31 te winnen en plaatste zich zodoende ook voor de kwartfinal­es.

In de reguliere competitie van de eerste divisie wist zaterdag Inter Moengo Tapoe met 7-0 te winnen van Botopasie en Leo Victor versloeg A Coconut met 61.