Times of Suriname

Wijnaldum wil genieten en succes delen met Suriname

-

VOETBAL - Georginio Wijnaldum, die enkele weken terug de Champions League won met Liverpool, is met de Champions Leaguebeke­r naar Suriname gekomen om te genieten en zijn succes te delen met het land. Dit gaf de middenveld­er van Liverpool zaterdagmi­ddag aan in Hotel Torarica op een persconfer­entie. Wijnaldum zou zaterdag door president Desi Bouterse in Coronie gedecoreer­d worden, maar hij zag af van deze decoratie op advies van zijn zaakwaarne­mer en zijn idool Clarence Seedorf. Wijnaldum gaf verder aan dat hij zich niet met politieke zaken wil bemoeien en gewoon wil genieten van zijn vakantie in Suriname.

De middenveld­er van Liverpool gaf verder aan dat hij mooie en warme herinnerin­gen heeft aan zijn jongere jaren, die hij hier in Suriname heeft doorgebrac­ht bij zijn oma. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad in Suriname en het is een land waar ik mij thuis voel. Als hij in Nederland is, op bezoek bij enkele vrienden, die ook Surinaamse roots hebben zoals Steven Bergwijn, Luciano Narsingh, Ryan Babel en nog enkele anderen, heeft hij het ook vaak over Suriname. De voetballer van Liverpool heeft zaterdag ook een bezoek gebracht aan Stichting Mijnzorg, die hivbesmett­e kinderen opvangt, Stichting Lotjeshuis en het Parelhuis. Voor die kinderen heeft hij spullen meegenomen. Hij is ook bereid de voetbaljon­geren van Suriname te helpen door spullen te doneren.

Tot slot gaf Wijnaldum aan dat het leven van een profvoetba­ller niet gemakkelij­k is en vol met opoffering­en zit. Hij wil dus blijven genieten van voetbal, en daarnaast meer prijzen pakken met zowel zijn club als zijn land.

 ??  ?? Georginio Wijnaldum gaf zaterdag op een persconfer­entie aan, dat hij wil genieten en zijn succes wil delen met Suriname. (Foto: SH)
Georginio Wijnaldum gaf zaterdag op een persconfer­entie aan, dat hij wil genieten en zijn succes wil delen met Suriname. (Foto: SH)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname