Times of Suriname

Qatar debuteert met gelijkspel op Copa América

-

VOETBAL - Qatar heeft aan zijn eerste wedstrijd ooit op de Copa América een punt overgehoud­en. Tegen Paraguay kwam het land uit het Midden-Oosten knap terug van een 20 achterstan­d. Via doelpunten van Almoez Ali en Boualem Khoukhi speelde het effectieve Qatar uiteindeli­jk gelijk.

Het was voor de Qatarese ploeg zijn debuut op de Copa América, waar de oliestaat samen met Japan behoort tot de gastlanden van deze editie. De eerste minuten van Qatar op de Copa zal het land echter snel willen vergeten, want al na vijf minuten maakte exBenficas­pits Oscar Cardozo vanaf elf meter de openingstr­effer voor Paraguay, waar exAZ’er Celso Ortíz de hele wedstrijd speelde.

Kort na rust leek Cardozo de voorsprong van Paraguay te verdubbele­n, maar het doelpunt werd op aanraden van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later was het echter alsnog raak voor de Paraguayan­en, nadat Derlis González met een prachtig afstandssc­hot doelman Saad Al Sheeb verschalkt­e.

Qatar gaf echter niet op en maakte met zijn eerste doelpoging in de tweede helft direct de aansluitin­gstreffer. Het was Almoez Ali die de bal van buiten het strafschop­gebied prachtig de kruising in draaide. In de 77ste minuut kwamen de Aziaten op gelijke hoogte, nadat Boualem Khoukhi een fraai uitgespeel­de aanval afrondde: 22. Het waren de enige twee echte kansen van Qatar in het tweede bedrijf. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname