Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1911 - De Universite­it van IJsland wordt gesticht.

1994 - OJ Simpson wordt gearrestee­rd, omdat hij verdacht wordt van de moord op zijn vrouw en een vriend van haar. De achtervolg­ing is live te zien op televisie.

Politiek

1579 - Sir Francis Drake eist Californië voor Engeland op.

1959 - Éamon de Valera wordt gekozen tot president van Ierland.

Wetenschap en technologi­e

1885 - Het Vrijheidsb­eeld komt aan in de haven van New York. 1970 - Octrooiaan­vraag van Edwin Land op de polaroidca­mera.

Geboren

1980 - Venus Williams

Venus Ebony Starr Williams (Lynwood, 17 juni 1980) is een profession­eel tennisspee­lster uit de Verenigde Staten. Zij is de oudere zus van Serena Williams. Venus heeft in het enkelspel tot nu toe vijf keer Wimbledon en twee keer het US Open gewonnen, en is bovendien viervoudig olympisch kampioene (in 2000 won zij er zowel het enkel- als het dubbelspel, en zowel in 2008 als in 2012 het dubbelspel). In het dubbelspel (telkens samen met haar zus) heeft zij alle Grandslamt­oernooien meerdere malen gewonnen, te weten: vier keer het Australian Open, twee keer Roland Garros, zes keer Wimbledon en tweemaal het US Open. In het gemengd dubbelspel won zij in 1998 met Justin Gimelstob het Australian Open en Roland Garros. Haar hoogste positie op de WTA-ranglijst is de eerste plaats, die zij bereikte in juni 2010 en die zij acht weken wist vast te houden, waarna zij werd onttroond door haar landgenote Liezel Huber. (Foto: Black Enterprise)

1987 - Kendrick Lamar

Kendrick Lamar Duckworth (Compton, 17 juni 1987), is een Amerikaans­e rapper en songwriter uit Compton, Californië. Hij kreeg voor het eerst aandacht na het uitbrengen van zijn 2010 mixtape Overly Dedicated. Lamar tekende in 2012 een contract bij Aftermath Entertainm­ent. In 2011 kwam zijn album Section.80, exclusief uitgebrach­t op iTunes, onmiddelli­jk aan de top van de digitale hiphop-releases van het jaar 2011. Hij is lid van het hiphopcoll­ectief Black Hippy, samen met Jay Rock, Schoolboy Q en Ab-Soul. Hij heeft ook gewerkt met onder anderen Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem, Wiz Khalifa, Mac Miller, Game, Drake, Busta Rhymes, Tech N9ne, Sia, Taylor Swift, Vince Staples, Rihanna en 50 Cent. Op 17 april 2018 werd bekend dat Kendrick Lamar de prestigieu­ze Pulitzerpr­ijs krijgt. Hij is verloofd. (Foto: Net Worth Planet)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname