Times of Suriname

Ministerie wil donatie getroffen families centralise­ren

-

PARAMAIBO Individuen zijn in de samenlevin­g bezig geld in te zamelen voor de onlangs door brand getroffen families, maar het gedoneerde geld wordt in eigen zak gestopt. Om een einde hieraan te brengen wil het ministerie het doneren centralise­ren.

André Misiekaba, minister van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo), geeft aan dat het dreigde verkeerd te gaan met de donaties omdat het blijkt dat er altijd bij dit soort zaken individuen zijn, mensen die niet eens een directe link hebben met de directe nabestaand­en, maar die misbruik willen maken van de situatie om hier en daar dingen af te troggelen. Sozavo heeft gelijk ingegrepen en heeft met ingang van gisteren besloten om het doneren te centralise­ren. Er is bij de Hakrinbank een girorekeni­ng geopend waarop mensen kunnen doneren. Het rekeningnu­mmer is 20.9852867 onder de naam ‘Ook ik help’.

Verder kunnen burgers op het ministerie goederen doneren voor de families, omdat die alles kwijt zijn geraakt bij de woningbran­den. De donaties kunnen gegeven worden aan mevrouw Rozenblad, die belast is hiermee. Het kan zijn een bed, gasfornuis, kleding of andere spullen.

Volgens de bewindsman heeft de regering vanaf de eerste dag de getroffen families bijgestaan. “Er is gelijk deskundige begeleidin­g ingeroepen zoals een psycholoog, psychiater en een huisarts die in eerste instanties in beeld kwamen”, aldus de minister. Verder geeft hij aan dat de mensen, voornameli­jk de moeder die vier kinderen heeft verloren, onder begeleidin­g is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname