Times of Suriname

Niets mis met water SWM

-

PARAMARIBO - “Er is niets mis met het water van de NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij.” Dit verduideli­jkt SWM-directeur Marlon Oosterling, naar aanleiding van een bericht dat via social media de ronde doet. Daarin wordt vermeld dat het water besmet is met bepaalde bacteriën, die diarree en braken veroorzake­n bij mensen en dat hierdoor een gezin van vier (moeder, vader en twee kinderen) in het ziekenhuis zijn beland. De kinderen liggen op de Intensive Care. “Dit bericht is vals, niets hiervan is waar.”

“Als men de zaken logisch bekijkt, dan zouden wij met het water een hele wijk kunnen vergiftige­n en niet maar één persoon. Het is dus een fake bericht dat wordt verspreid, waarbij men twee dagen terug AZP ook al onder de loep heeft genomen en nu is SWM aan de beurt. Wij hebben gesproken met de directeur van AZP en niemand ligt daar in het ziekenhuis zoals wordt beweerd. Als men ook nagaat dat een baby van een jaar pap drinkt en de pap wordt verhit, dus kunnen er nooit bacteriën erin zitten”, zegt Oosterling. SWM is uitgekomen met een bericht hierover en voor de directeur is hiermee de zaak afgedaan.

SWM meldt verder in een verklaring dat de SWM een ISO 9001: 2015 gecertific­eerd bedrijf is en zij benadrukt dat er onder andere vanuit haar maatschapp­elijke verantwoor­delijkheid 1 x 24 uur goed en betrouwbaa­r drinkwater wordt geproducee­rd en gedistribu­eerd. Daarnaast heeft het bedrijf een laboratori­um dat belast is met de dagelijkse monitoring en bewaking van de kwaliteit van het water. De SWM betreurt het ten zeerste dat door deze valse berichtgev­ing onnodige commotie is veroorzaak­t in de gemeenscha­p betreffend­e de betrouwbaa­rheid van haar product.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname