Times of Suriname

BIZA lanceert Gender Visie Beleidsdoc­ument en Gender Actieplan

-

PARAMARIBO – Het Gender Visie Beleidsdoc­ument 2021-2035 en het Gender Actieplan 2019-2020 zijn vervat in boekvorm. Middels overhandig­ing van deze boeken door minister Mike Noersalim van Binnenland­se Zaken (BIZA) aan minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol), ad-interim voor Buitenland­se Zaken en vertegenwo­ordigers van de verschille­nde ministerie­s en organisati­es vond de lancering plaats van het Gender Visie Beleidsdoc­ument en het actieplan op 5 juli 2019, in het Marriot Hotel. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

Het Bureau voor Gender Aangelegen­heden (BGA) dat onder BIZA valt, heeft met de ondersteun­ing van de Canadese overheid en de stichting Bureau voor de Dienstverl­ening aan NGO’s een belangrijk­e bijdrage geleverd aan de totstandko­ming van het beleidsdoc­ument en het actieplan. Het genderbele­id geeft de richting die moet worden opgegaan aan, terwijl het gender actieplan aangeeft welke concrete stappen genomen dienen te worden ten aanzien van het genderbele­id in Suriname. Volgens minister Noersalim zal BIZA, vertegenwo­ordigd door BGA, het implementa­tieproces op een verantwoor­de wijze monitoren en de uitgevoerd­e programma’s evalueren. De bewindsman roept op voor een verdere samenwerki­ng, zodat de gezamenlij­ke droom om gendergeli­jkheid in de Surinaamse samenlevin­g te bewerkstel­ligen, daadwerkel­ijk kan worden gerealisee­rd.

Voor Judith Karijodron­o, hoofd BGA, zal het een waar genoegen zijn als in 2035 Suriname vele malen dichter zal zijn bij het bereiken van gendergeli­jkheid. Maar hiervoor zal commitment en optimale inzet van ons allen onontbeerl­ijk zijn. In de komende periode zal het BGA met de diverse partners nauw in contact blijven, voor de uitvoering en monitoring.

Sheila Ketwaru van het Canada Fonds, vertegenwo­ordigde de Canadese ambassadeu­r en gaf aan dat de samenwerki­ng met BIZA, bij dit project indicatief is voor de aanpak die nodig is om substantië­le veranderin­gen te helpen brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname