Times of Suriname

Toekomst Neres is bij Ajax

-

VOETBAL - David Neres staat naar verluidt in de belangstel­ling van verschille­nde Europese topclubs, maar de Braziliaan­se internatio­nal lijkt vooralsnog niet bezig te zijn met een vertrek bij Ajax. Na het winnen van de Copa América zegt de buitenspel­er dat hij over een aantal weken terugkeert naar Amsterdam. “Mijn toekomst is bij Ajax”, aldus Neres.

Hij kwam zondagavon­d niet in actie namens de nationale ploeg van Brazilië, maar mag desondanks de Copa América bijschrijv­en op zijn erelijst. Met een blikje bier in zijn hand stond hij de pers te woord. “Een biertje mag als je iets te vieren hebt. Ik moet op 28 juli terug zijn bij Ajax. Ik weet nog niet of ik op vakantie ga”, wordt de aanvaller geciteerd door het Algemeen Dagblad.

“Het is geweldig om deze prijs te pakken met het nationale team. Het is een droom voor mij en alle andere spelers. Nu gaan we het vieren. Het feestje in de kleedkamer was goed. We hebben gedanst. En daarna was het tijd om mijn familie te zien”, aldus Neres, die veel geleerd heeft de afgelopen weken. “Voor mij was het een goede ervaring om erbij te zijn en met ervaren spelers te spelen. Ik voel me nu ook ouder, meer ervaren. Dat is goed voor mijn groei.”

De Ajax-selectie is al enige tijd in voorbereid­ing op het nieuwe seizoen en acht internatio­nals sluiten maandag aan. Net als Neres sluiten Rasmus Kristensen, Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, André Onana en Nicolás Tagliafico vanwege hun deelname aan de Afrika Cup en Copa America later aan. Vanaf 21 juli zullen zij gefaseerd aansluiten bij de selectie van trainer Erik ten Hag.

(VB)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname