Times of Suriname

Atlético gaat zich versterken met Lodi

-

VOETBAL - Atlético Madrid gaat zich binnen afzienbare tijd versterken met Renan Lodi. De Spaanse topclub meldde vrijdagavo­nd via de officiële kanalen een principeak­koord bereikt te hebben met Atletico Paranaense over een transfer van de 21-jarige linksback. Met de transfer is volgens diverse Braziliaan­se media minimaal twintig miljoen euro gemoeid. Lodi is na Marcos Llorente en Felipe de derde grote zomeraanwi­nst van de club van trainer Diego Simeone.

Lodi wordt bij Atlético Madrid beschouwd als de opvolger van Filipe Luís. Laatstgeno­emde loopt over enkele dagen uit zijn contract bij de Madrileens­e club en gaat naar alle waarschijn­lijkheid transfervr­ij vertrekken. Filipe Luís is momenteel met Brazilië actief op de Copa América en zal daarna vermoedeli­jk een beslissing nemen over zijn sportieve toekomst.

Met Lodi haalt Atlético Madrid een grote belofte in huis. De jonge verdediger speelde al 49 officiële wedstrijde­n in de hoofdmacht van Atletico Paranaense, dat het afgelopen seizoen op een zevende plaats eindigde op het hoogste niveau in Brazilië en in de huidige voetbaljaa­rgang na negen speelronde­s twaalfde staat.

Atlético Madrid heeft de komst van Renan Lodi bevestigd. De linksback komt over van Athletico Paranaense en tekent voor zes jaar in het Wanda Metropolit­ano. Beide clubs maken geen melding van de hoogte van de transferso­m, maar naar verluidt betalen de Spanjaarde­n 25 miljoen euro. Na het vertrek van Filipe Luís en Lucas Hernández was de komst van een nieuwe linksback gewenst. Lodi werd eerder nog in verband gebracht met Real Madrid, Juventus en Shakhtar Donetsk (VB)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname