Times of Suriname

Djokovic eenvoudig naar kwartfinal­es

-

TENNIS - Zonder enige moeite heeft Novak Djokovic de kwartfinal­es van Wimbledon bereikt. Hij versloeg Ugo Humbert in drie sets: 6-3, 6-2, 6-3.

Djokovic etaleerde zijn klasse en daar had de ongeplaats­te Humbert geen antwoord op. Binnen twee uur walste de nummer 1 van de wereld over de Fransman heen. Voor Humbert was het een memorabel toernooi, omdat hij nog nooit tot de vierde ronde was gekomen.

Djokovic staat in de kwartfinal­e tegenover de Belg David Goffin, die in vier sets afrekende met Fernando Verdasco.

Ook Rafael Nadal heeft zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de kwartfinal­es van Wimbledon. De Spanjaard rekende in drie sets af met de Portugees Joao Sousa (6-2, 6-2, 6-2). Nadal begon voortvaren­d en had al na dertien minuten een voorsprong van 4-0. De nummer 2 van de wereld verloor in de hele wedstrijd maar vijf punten op zijn eigen opslag en hij gunde de mondiale nummer 69 geen enkel breakpoint.

Sousa, die in de tweede ronde Marin Cilic had verslagen, stond voor de tweede keer in de vierde ronde van een grandslamt­oernooi. Vorig jaar haalde hij de tweede week van de US Open.

In de kwartfinal­e staat de als derde geplaatste Nadal tegenover de winnaar van de partij tussen Sam Querrey en Tennys Sandgren. In de halve finale wacht mogelijk een confrontat­ie met Roger Federer.

Nadal is in Londen op jacht naar zijn derde Wimbledont­itel. Vorig jaar bereikte hij de halve finale. Zijn laatste titel stamt uit 2010.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname