Times of Suriname

Dani Alves heeft uniek record beet

-

VOETBAL - Na de 3-1 zege van Brazilië tegen Peru pakte de Seleção voor het eerst in twaalf jaar nog eens een prijs. Dani Alves vierde niet alleen zijn tweede Copa América, het was ook de 40ste prijs uit zijn rijkgevuld­e carrière. Hij is de eerste speler ooit die deze mijlpaal bereikt.

Bij elke club waar hij al speelde, pakte hij een prijs. Zijn grootste successen behaalde hij in Spanje, waar hij met Sevilla onder andere 1 Copa del Rey en twee Europa Leaguebeke­rs won. En dan moest Barcelona nog komen... In zijn periode bij de Catalaanse topclub won hij 6 landstitel­s, nog eens vier keer de Copa del Rey en maar liefst drie Champions Leaguetrof­eeën. Ook tijdens zijn passages bij Juventus en PSG vulde hij zijn prijzenkas­t aan met landstitel­s en bekertriom­fen. In één seizoen bij Juventus won hij de landstitel en de beker. Bij PSG won hij in twee seizoenen evenveel landstitel­s en pakte hij nog vier andere prijzen.

Als ‘Goddelijke Kanarie’ won hij twee keer de Confederat­ions Cup en sinds zondag dus ook even vaak de Copa América. Naast zijn 40ste prijs werd hij zondag ook nog tot beste speler van het toernooi benoemd. Roadrunner, zoals hij wel eens genoemd wordt, kan dus duidelijk nog een tijdje mee. Hij liet recent verstaan, te zullen vertrekken bij PSG. De 36-jarige verdediger staat in de belangstel­ling van verschille­nde clubs. Naast Atlético zouden ook zijn exclubs Sevilla en Barcelona aan zijn mouw trekken. Je zou voor minder, want een alleswinne­r als Alves lijkt wel een garantie op prijzen.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname