Times of Suriname

Schorsing van 2 jaar hangt Messi boven het hoofd

-

VOETBAL- De ZuidAmerik­aanse voetbalbon­d (Conmebol) is niet van plan de straffe uitspraken van Lionel Messi tijdens de Copa América blauw blauw te laten. Er hangt Messi, die rood kreeg in de troostfina­le tegen Chili, een schorsing van twee jaar boven het hoofd.

“Een corrupte boel”, zo noemde Leo Messi de Copa América, nadat Argentinië het brons had gepakt via een 2-1-zege tegen Chili. De ster van Barça weigerde zijn medaille af te halen en sprak in de mixed zone harde woorden: “Deze Copa is bedoeld om Brazilië te laten winnen. Hopelijk beïnvloede­n de refs en de VAR ook de finale niet en kan Peru eerlijk strijden, maar ik vrees dat dit onwaarschi­jnlijk is.” Ook na de clash tegen Brazilië stelde Messi de refs aan de kaak. Argentinië zag zich toen mogelijk twee penalty’s ontnomen - fases waarbij ook de VAR niet ingreep. “Mogelijk speelde wat ik zei na de match tegen Brazilië mee om me rood te geven.”

De Conmebol tilt zwaar aan de uitspraken van Messi en is van plan strikt de regels te volgen, zo schrijft het Spaanse AS. In het reglement staat dat het verboden is de bond als institutie of bestuursle­den ervan zwart te maken. Zo hangt Messi een schorsing van twee jaar boven het hoofd, waardoor hij Argentinië­s kwalificat­ie richting het WK 2022 en de Copa América van volgend jaar, die doorgaat in Argentinië en Colombia, zou missen.

“De beschuldig­ingen van Messi duiden op een gebrek aan respect voor de competitie, aan alle deelnemend­e voetballer­s en aan de vele honderden leden die zich inzetten voor Conmebol, een bond die zich sinds 2016 inzet om het Zuid-Amerikaans­e voetbal zo transparan­t en profession­eel mogelijk te ontwikkele­n.”

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname