Times of Suriname

Broki handhaaft zich in eerste divisie

-

VOETBAL – Broki heeft zich kunnen handhaven in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond door in de 26ste ronde van Papatam te winnen. In het Zichemspor­tcomplex won het team zondag nipt met 4-3, na een 2-1 ruststand. De doelpunten van Broki werden gemaakt door Toshiro Adensiba, Refinio Ravenberg, Siffillion Soekhoe en Vahid Vinisie, terwijl Jules Asaiti, Daniel Akoete en Wensley Biaka voor de doelpunten van Papatam zorgden. Voor Soekhoe was dit het 24ste doelpunt van de competitie. Trainer Maikel Peel van Broki zegt dat het een hard gevochten overwinnin­g is. “Papatam heeft het heel moeilijk gemaakt voor ons en dat was ook te verwachten. Het team zit net boven de degradatie­zone en heeft ook de punten nodig, om zich te handhaven in de eerstedivi­siecompeti­tie.” Peel is verder tevreden dat zijn team zich heeft kunnen handhaven in deze klasse. “Wij zijn pas gepromovee­rd naar deze klasse en ons doel was ook, om ons in deze klasse te handhaven.”

Papatam kan nog ademhalen, want A Coconut en Botopasi, die de twee degradatie­plaatsen bezetten, verloren beide hun wedstrijd. A Coconut verloor van SNL met 2-0, terwijl Botopasi van Voorwaarts verloor met 5-1. Door deze uitslagen blijft Papatam steken op zeventien punten, A Coconut op dertien en Botopasi op twaalf.

Uitslagen Afgelopen week:

SNL-Robinhood: 2-2, Walking Boyz CompanyPVV: 2-2, Nishan’42-Leo Victor: 1-3, SNL-A Coconut: 2-0, Notch-Santos: 2-2, West United-Inter Moengo Tapoe: 1-2, Broki-Papatam: 4-3, Botopasi-Voorwaarts: 1-5 en Robinhood-Transvaal: 3-2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname