Times of Suriname

De Schakel naar playoffs

-

BASKETBAL – De Schakel heeft flink uitgehaald naar zijn naaste concurrent De Arend, voor de laatste playoffpla­ats in de herenhoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie.

In de Anthony Nestysport­hal won De Schakel zondagavon­d met 73-44 en plaatst zich hiermee voor de playoffs. De Schakel staat op de vierde plaats met 27 punten en De Arend op de vijfde met 26. Beide teams moesten winnen voor een plaats in de nacompetit­ie. Echter, De Schakel was genadeloos vanaf het begin en gaf De Arend geen schijn van kans. De Arend had heel veel moeite met de lange spelers van De Schakel en hierdoor maakte de tegenstand­er basket na basket. De Arend probeerde met snel spelen de punten te maken, maar zonder succes. In het eerste quarter kwam De Arend niet verder dan negen punten en in de tweede speelperio­de maakte het team maar vijf.

De Schakel maakte in de eerste speelperio­de 21 punten en in de tweede veertien. Hierdoor ging het team naar de kleedkamer met een voorsprong van 23 punten: 35-12. Ook in de derde speelperio­de was De Schakel beter en de voorsprong werd steeds verruimd. De Schakel ging het vierde quarter in met een voorsprong van 30 punten: 51-21. Pas in het vierde quarter begon De Arend goed te spelen, maar de schade was al aangericht. Jahmal Henar van De Schakel werd de topscoorde­r met 24 punten, terwijl Emile La Rose van De Arend zeventien punten maakte.

 ??  ?? Gideon Wielingen van De Schakel probeert tussen tal van De Arendspele­rs een basket te maken.
(Foto: Rakesh Parag)
Gideon Wielingen van De Schakel probeert tussen tal van De Arendspele­rs een basket te maken. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname