Times of Suriname

Yellow Birds plaatst zich voor playoffs

-

BASKETBAL – Landskampi­oen Yellow Birds heeft zich verzekerd van nacompetit­ie in de herenhoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie. Zondag in de Anthony Nestysport­hal werd van CLD gewonnen met 89-75. Yellow Birds bezet met nog een wedstrijd te gaan de derde plaats met 28 punten en kan niet lager dan de vierde plaats eindigen. CLD eindigt op de laatste plaats met 18 punten en is uitgespeel­d.

Yellow Birds moest de wedstrijd winnen om verzekerd te zijn van een plaats in de playoffs en niet afhankelij­k te zijn van andere uitslagen. Hierdoor begon het team ook agressief en CLD kon niet goed omgaan met het tempo van de landskampi­oen. Cliff Forster, Donneghy Simson en Dancell Leter waren niet te stoppen door CLD en Yellow Birds noteerde in de eerste tien minuten maar liefst 27 punten. Ook in de verdedigin­g speelde Yellow Birds heel goed in de eerste tien minuten en hield CLD op 8 punten.

In het 2de quarter kwam CLD beter opdagen en gaf Yellow Birds tal van problemen. CLD scoorde erop los en liep de achterstan­d in. Vooral Hesdy Lens was in deze periode niet te stoppen en CLD noteerde in het tweede quarter 25 punten, terwijl de landskampi­oen niet verder kwam dan dertien. Hierdoor werd de ruime voorsprong van negentien punten van het eerste quarter teruggebra­cht naar zeven (40-33). Hiermee bracht CLD de spanning terug in de wedstrijd en Yellow Birds moest alles uit de kast halen voor de overwinnin­g. Lens probeerde in zijn eentje CLD naar de overwinnin­g te loodsen, terwijl Yellow Birds het meer moest hebben van zijn collectivi­teit. Yellow Birds maakte drie punten meer dat CLD in het derde quarter en verruimde hiermee de voorsprong naar negen punten: 62-53. In de laatste speelperio­de had Yellow Birds wel antwoord op het dominante spel van Lens en stopte hem helemaal af. Hierdoor won de landskampi­oen de wedstrijd. Lens werd ook de topscoorde­r met 32 punten, terwijl Leter er 28 noteerde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname