Times of Suriname

Nintendo Switch een half miljoen keer verkocht in Benelux

-

De Nintendo Switchspel­computer is 500.000 keer verkocht in de Benelux. Dat meldt het gamebedrij­f aan NU.nl.

De spelcomput­er heeft deze mijlpaal in iets meer dan twee jaar bereikt. Nintendo verkoopt de Switch sinds maart 2017 in Nederland.

Volgens woordvoerd­er Bianca Stirnweis-van Dort overtreffe­n de verkoopcij­fers de verwachtin­gen binnen het bedrijf. “Vanaf de lancering van de Nintendo Switch zien we dat het product momentum heeft”, vertelt ze. “En dat is duidelijk het afgelopen jaar nog verder toegenomen.” Nintendo deelt zelden cijfers over de Beneluxmar­kt. Het is daarom ook niet duidelijk of de Switch in Nederland sneller is verkocht dan voorgaande apparaten van het gamebedrij­f.

Eerder bleek de spelcomput­er het wereldwijd al goed te doen. In april was de Switch officieel vaker verkocht dan de Nintendo 64, een gameconsol­e die in de jaren negentig verscheen. Volgens recente kwartaalci­jfers is het apparaat 34,74 miljoen keer over de toonbank gegaan. De Switch is een hybride gameconsol­e, die kan worden gebruikt om onderweg te spelen of om te gamen op een televisie.

Volgens geruchten werkt Nintendo aan een kleiner en goedkoper model van de Switch, die dit najaar in de winkels moet liggen. Daarnaast zou worden gewerkt aan een luxer model met betere hardware. De spelcomput­ermaker heeft beide geruchten nog niet bevestigd.

(NU)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname