Times of Suriname

Boete dreigt voor British Airways na cyberaanva­l

-

HARMONDSWO­RTH - Het moederbedr­ijf van British Airways gaat bezwaar maken tegen een grote boete die Britse toezichtho­uders dreigen te geven aan de luchtvaard­er, nadat cyberaanva­llers zich toegang verschafte­n tot de persoonlij­ke gegevens van een half miljoen klanten. De toezichtho­uder Informatio­n Commission­er’s Office meldde maandag een boete te overwegen van 183,4 miljoen pond, of 205 miljoen euro omdat de passagiers­gegevens niet voldoende zijn beschermd.

De luchtvaard­er krijgt nu 28 dagen om zijn zaak te bepleiten. Als de boete definitief wordt, dan kan het bedrijf nog in beroep gaan.

Het zou een van de grootste boetes zijn onder de nieuwe Europese privacyreg­els, die sinds vorig jaar gelden. In extreme gevallen kan de boete oplopen tot 4 procent van de jaaromzet van een bedrijf.

Het aandeel van het moederbedr­ijf Internatio­nal Consolidat­ed Airlines stond gisteren 1,4 procent lager in Londen.

Bij de online-aanval, die volgens British Airways vorig jaar plaatsvond tussen 21 augustus in 5 september 2018, kregen de hackers toegang tot een half miljoen passagiers­gegevens. De Britse toezichtho­uder zei gisteren dat het incident al in juni begon, met behulp van een namaakwebs­ite, waarop klantgegev­ens werden verzameld.

Het aandeel van de luchtvaard­er stond gisteren 1,4 procent lager in Londen. (Beursduive­l/Foto: Engadget)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname