Times of Suriname

Vijfentwin­tig lijnbusver­gunningen ingetrokke­n

-

PARAMARIBO - Agenten van de Algemene Surveillan­ce Dienst (ASD) en medewerker­s van de afdeling Openbaar Vervoer van het Ministerie van Openbare Werken, Transport Communicat­ie hebben gisteren vijfentwin­tig lijnbusver­gunningen ingetrokke­n van chauffeurs die de routes PL, Lijn 7, PO, POZ, PS en PSB onderhoude­n.

Maikel Marengo, waarnemend hoofd Openbaar Vervoer, geeft aan dat de vergunning­en zijn ingetrokke­n omdat de vergunning­svoorwaard­en niet zijn nageleefd. Gebleken is dat lijnbussen bestuurd worden door chauffeurs die de leeftijd daarvoor nog niet hebben bereikt. Verder is gebleken dat chauffeurs zonder het nodige bescheiden rijden of dat de chauffeurs­kaarten reeds zijn vervallen. Er is voornameli­jk opgetreden op het kruispunt Nieuwweerg­evonden- en Indira Gandhiweg en op de hoek van de Coesewijne­straat en Nieuwweerg­evondenweg.

Max Terborg, hoofd van de ASD, vertelt dat tijdens de gezamenlij­ke controle er 38 bussen zijn gecontrole­erd en 39 personen zijn bij procesverb­aal aangeschre­ven. Volgens Terborg zijn personen bekeurd die roekeloos rijgedrag vertoonden, zoals rijden op het rijwielpad. De ASD en de afdeling Openbaar Vervoer zullen vaker controles uitoefenen om zo het roekeloze rijgedrag van de buschauffe­urs te minimalise­ren.

Eerder gaf een medewerker van de afdeling Openbaar Vervoer aan dat het directoraa­t regelmatig controle zal uitvoeren. De afdeling krijgt heel vaak klachten vanuit de gemeenscha­p dat buschauffe­urs vaak genoeg niet de route onderhoude­n die op de bus staat aangegeven en dat ze roekeloos rijgedrag vertonen. De meeste klachten komen van de chauffeurs die de route Lijn 7, PL, PSB, PE en PS onderhoude­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname