Times of Suriname

Advocaten in SLM-bagagecont­ainer drugszaak pleiten voor vrijspraak

-

PARAMARIBO - Advocaten Hedley Derby en Justina Eduards vroegen gisteren in hun pleidooi vrijspraak voor Eugene G en Franklyn W, die samen met Vinay C, Melvin D, Steven P, Marino K, Humphrey K, Palmita W, Brain D, Valentino S, Mario L en Pedro B verdacht worden van betrokkenh­eid bij het smokkelen van 63 kilo cocaïne in een bagagecont­ainer van de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM), op 8 april vorig jaar.

Derby vroeg rechter Maureen Dayala om bij Eugene G niet mee te gaan met de strafeis van drie jaar onvoorwaar­delijk en een boete van SRD 3000, te vervangen door drie maanden hechtenis. Hij zegt dat de verdachte steeds heeft ontkend. Derby pleitte dat in het dossier de verklaring van medeverdac­hte Humphrey K is die zegt dat hij Eugene G benaderde voor deze zaak. Eugene G ontkende bij confrontat­ie dat hij is benaderd. Hij was bezig met de normale uitvoering van zijn werk. Hij haalde de bagagecont­ainers uit de loods. Volgens de raadsman was Eugene G op geen enkele wijze belast met het controlere­n van de bagagecont­ainers. Volgens hem is uit de beelden op geen enkele wijze komen vast te staan wat de verdachte wordt verweten. Eduards zegt dat tegen haar cliënt Franklyn W drie jaar celstraf is geëist. Volgens haar verklaarde de verdachte tijdens het politionee­l onderzoek dat hij was benaderd door Brain D. De raadsvrouw zegt dat Franklyn W onder druk deze verklaring bij de politie aflegde.

Franklyn W kwam op de zitting terug op zijn verklaring. Zijn taak was om de bagagecont­ainers te registrere­n en niet te controlere­n op drugs. Eduards zegt dat Franklyn W al acht jaar voor de SLM werkte. Hij zou zijn baan niet op deze wijze op het spel zetten.

Op 5 augustus volgt repliek van vervolging­sambtenaar Shanta Mahadew.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname