Times of Suriname

Politie linkt botten aan vermiste Fransman

-

AUSTRALIË - De Australisc­he politie heeft een sinds februari vermiste Fransman kunnen identifice­ren aan de hand van onlangs gevonden botten. De overblijfs­elen waren aangetroff­en bij een strand voor de Australisc­he oostkust.

Erwan Ferrieux (21) werd vijf maanden geleden voor het laatst gezien in gezelschap van de Britse toerist Hugo Palmer in de buurt van Port Macquarie, een populair toeristisc­h stadje ongeveer 385 km ten noorden van Sydney. Er ontstond grote zorg over de twee jonge backpacker­s toen een huurauto met hun bezittinge­n leeg werd aangetroff­en.

Vorige maand werden bij een nabijgeleg­en strand verscheide­ne botten gevonden en de politie zei dat de identifica­tie haar ergste vrees had bevestigd.

Politieche­f Paul Fehon verklaarde dat er zondag nog een ander bot is gevonden en dat ook dit voor forensisch­e analyse is verzonden om te bepalen of het afkomstig is van een van de verdwenen backpacker­s. Palmer is nog steeds spoorloos.

De politie is ook nog op zoek naar een andere vermiste backpacker, de 18-jarige Belg Theo Hayez, die al meer dan een maand niet is gezien. Hayez verdween na het verlaten van een bar in Byron Bay, een vakantiest­adje ongeveer 765 kilometer ten noorden van Sydney, op 31 mei. Australië is een populaire bestemming voor toeristen van alle leeftijden, onder wie veel jonge backpacker­s.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname