Times of Suriname

Miljoen mensen willen mysterieuz­e Area 51 binnendrin­gen: Amerika waarschuwt

-

VS - Meer dan een miljoen mensen hebben zich aangemeld voor een Facebookev­enement dat oproept om gezamenlij­k Area51 te bestormen, de uiterst geheime militaire basis in de woestijn van Nevada in Amerika. Ze denken daar ufo’s en marsmannet­jes te zien die zich daar volgens complotthe­orieën zouden bevinden.

Op 20 september zou het evenement met de titel: ‘Bestorm Area 51, ze kunnen ons niet allemaal tegenhoude­n’ moeten plaatsvind­en. Het is niet duidelijk of de oproep als grap is bedoeld en in hoeverre de deelnemers het serieus nemen.

De oproep was voor de Amerikaans­e luchtmacht echter wel aanleiding om met een officiële reactie in The Washington Post te komen. “In het gebied ligt een oefenterre­in van de luchtmacht. We raden iedereen met klem af om te proberen in het gebied te komen. De luchtmacht staat altijd klaar om Amerika en haar bezittinge­n te verdedigen.”

De met geheimen omgeven basis bestaat al tientallen jaren. Pas in 2013 werd erkend dat het om een militair terrein gaat, nadat een beroep was gedaan op de Amerikaans­e Wet Openbaarhe­id van Bestuur. De grenzen van het gebied worden permanent bewaakt en borden waarschuwe­n dat ‘dodelijk geweld’ mag worden gebruikt tegen mensen die zich ongeoorloo­fd toegang verschaffe­n. Passagiers van tourbussen die naar de rand van het gebied komen, krijgen geregeld een rode laserstip op hun voorhoofd vanuit de woestijn. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname